Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κεφαλονιά: Αρχαίο ναυάγιο εντοπίστηκε στον βυθό του Φισκάρδου +pics


Στον βυθό του Φισκάρδου ανακαλύφθηκε από ερευνητές με επικεφαλής τον δρ. Γιώργο Φερεντίνο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αρχαίο ναυάγιο που χρονολογείται από την εποχή του Χριστού, με φορτίο από 6.000 αμφορείς όπου μεταφέρονταν κρασί και φαγητό.

Το μήκους 33,50 μέτρων σκάφος και το φορτίο του εντοπίστηκαν στον βυθό της παραθαλάσσιας πόλης της Κεφαλονιάς, και μαζί με τον εντοπισμό του έρχονται στο φως και νέες πληροφορίες για την τις θαλάσσιες οδούς που ακολουθούσαν οι έμποροι στη Μεσόγειο εκείνη την εποχή.

Το ναυάγιο που εντοπίστηκε με τη χρήση ραντάρ, χρονολογείται γύρω στον 1 πΧ. αιώνα και τον 1 μΧ αιώνα. Το εμπόρευμα βρίσκεται στα αμπάρια του σκάφους και είναι πολύ καλά διατηρημένο μέχρι σήμερα.

Στην πόλη του Φισκάρδου, που θεωρείτο ψαροχώρι, βρίσκονταν αρχαία σπίτια, λουτρά, ένα θέατρο, ένα κοιμητήριο και μία που χρονολογούνται στη ρωμαϊκή κατοχή, γύρω στο 146 π.Χ. και στο 330 μ.Χ. 

Το Φισκάρδο ήταν ένα πολύ σημαντικό λιμάνι εκείνης της εποχής σύμφωνα με τους ερευνητές που δημοσίευσαν τα στοιχεία τους στο Journal of Archaeological Science.













Πηγή: Express, Daily Mail, kefaloniamagazine.gr, sciencedirect.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου