Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Πόσο ΓΥΦΤΟΣ είσαι ρε φίλε; ~ Παρήγγελνε πίτσες για να ληστεύει τους ντελιβεράδες!Αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του - Εξιχνιάστηκαν 14 ληστείες

Ένας 17χρονος Ρομά, μέλος συμμορίας που λήστευε μεταφορείς φαγητού στις Αχαρνές και στα Άνω Λιόσια, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, ενώ άλλοι τρεις συνεργοί του έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας τηλεφωνούσαν βραδινές ώρες, από διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνων κάθε φορά και παράγγελναν φαγητό σε ταχυφαγεία. Όταν έφταναν οι διανομείς στις διευθύνσεις που έδιναν, τους αιφνιδίαζαν πέφτοντας πάνω τους πολλοί μαζί, τους χτυπούσαν και με την απειλή μαχαιριού ή λοστών, τους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα καθώς και τις εισπράξεις του καταστήματος στο οποίο εργάζονταν.

Οι δράστες είχαν στήσει τη συμμορία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μέχρι τώρα, από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις ληστειών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα ξιφίδιο και ένας σιδερένιος λοστός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων διανομής φαγητού στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων
Εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις ληστειών
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-12-2019 στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, 17χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων ταχυφαγείων. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) συνεργοί του.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων διανομής φαγητού, στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων.
Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, οι δράστες χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς πραγματοποιούσαν, κατά τις βραδινές ώρες, παραγγελίες από διάφορα καταστήματα, δίνοντας ως διεύθυνση παράδοσης κάποιο τυχαίο μέρος.
Στη συνέχεια, συγκεντρώνονταν εκεί και όταν πλησίαζε ο διανομέας, τον αιφνιδίαζαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε με απειλή μαχαιριού ή λοστών και του αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα καθώς και τις εισπράξεις του καταστήματος στο οποίο εργάζονταν.
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις ληστειών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ένα ξιφίδιο και ένας σιδερένιος λοστός.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91703&Itemid=2369&lang=

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου