Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ναΐτες Ιππότες ~ Η έσχατη αντίσταση (Βίντεο)


Με αφορμή την έναρξη της σειράς "Knightfall", ας θυμηθούμε το ντοκυμανταίρ του National Geographic.

Το τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών έχει δημιουργήσει εδώ και αιώνες αμφιβολίες, ίντριγκες και θανάσιμες συνωμοσίες. Το Templars: The Last Stand είναι ένα αποκαλυπτικό ντοκυμανταίρ, το οποίο παρουσιάζει  ο Δρ Ronnie Ellenblum και η ομάδα του και θα ρίξει φως σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας των Ναϊτών, από το σκοτεινό παρελθόν: την πτώση τους...


Προσφέροντας μια νέα ανάλυση της ελάχιστα γνωστής μάχης στο Ford Jacob's, ο Δρ Ellenblum υποστηρίζει ότι αυτή ήταν η χειρότερη ήττα των Ναϊτών και η πιο κρίσιμη καμπή στις Σταυροφορίες.


Προσπαθώντας να συγκεντρώσει στοιχεία για την αιματηρή εξαήμερη πολιορκία, η ομάδα κατευθύνεται προς τους Αγίους Τόπους για να σκάψουν τα ερείπια του φρουρίου για αποδεικτικά στοιχεία, ελπίζοντας να αποδείξουν ότι οι Ιππότες πέθαναν εδώ κατά εκατοντάδες.

Θα μπορούσαν τα ανθρώπινα υπολείμματα που βρέθηκαν να ανήκουν σε σκοτωμένους πολεμιστές των Ναϊτών Ιπποτών; Μετά από τόσα χρόνια αβεβαιότητας, αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να προσφέρει τελικά ένα ζωτικής σημασίας βήμα για την κατανόηση αυτού του συναρπαστικού μεσαιωνικού μυστηρίου.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου