Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Αλκοόλ ~ Ποιες χώρες είναι «γερά ποτήρια» και πού βρίσκεται η Ελλάδα


Είναι γεγονός ότι το αλκοόλ υπάρχει παντού και είναι ένας βασικός συνδετικός μας κρίκος. Κάποιες χώρες συνηθίζουν να το καταναλώνουν πιο εντατικά, ενώ κάποιες άλλες είναι πιο εγκρατείς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διεξήγαγε μία έρευνα και διαμόρφωσε το χάρτη της Γης ανάλογα με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν οι πολίτες κάθε χώρας.Να σημειωθεί ότι ο παρακάτω χάρτης είναι ενδεικτικός και παρουσιάζει την κατανάλωση ποτών ανά κεφαλή και ανά έτος. 
Οι Λατίνοι παρά τα δημοφιλή αποστάγματα τους και τα ποικίλα ρούμια τους, εμφανίζονται να είναι πιο «συγκρατημένοι» σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους.Στην κορυφή βρίσκεται η Λευκορωσία. Ο μέσος Λευκορώσος πίνει 17,5 λίτρα αλκοόλ ανά χρόνο στην καθισιά του.

Ακολουθούν η Μολδαβία, η Λιθουανία και η βασίλισσα της βότκας, Ρωσία. Σε αρκετά καλή θέση με τα πιο «γερά ποτήρια» βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες καταναλώνουν 10,3 λίτρα ανά κεφαλή κάθε χρόνο.

Από την άλλη, στους πιο εγκρατείς με το αλκοόλ παρουσιάζονται πολλά μουσουλμανικά κράτη, όπως η Μαυριτανία, το Κουβέιτ, η Λιβύη και το Πακιστάν με 0,1 λίτρα αλκοόλ ανά κεφαλή το χρόνο, κάτι πολύ λογικό μιας και που στους πιστούς του Ισλάμ απαγορεύεται το αλκοόλ.

Οι πιο «μάχιμοι» στο ποτό: 
Οι πιο συγκρατημένοι:

 Π.Θ.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου