Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Top 20 κωδικών για pin που χρησιμοποιούν όλοι


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως είναι τόσο εύκολο στους χάκερ να παραβιάσουν τους λογαριασμούς μας στις ηλεκτρονικές συσκευές και τις πιστωτικές κάρτες μας. Λόγος που αυτό συμβαίνει είναι γιατί έχουμε βάλει ως pin κάτι πολύ προφανές, όπως την ημερομηνία γέννησης. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που «ανοίγει την πόρτα» του λογαριασμού μας σε τρίτους.


Και αφορά τη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο pin. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει το 1234 ή το 1111 θα πρέπει να το αλλάξει, καθώς είναι τα πιο κοινά pin που χρησιμοποιούνται, συνεπώς και οι πρώτες επιλογές κάποιου που έχει κλέψει μια πιστωτική κάρτα.


Οι αριθμοί με τη μεγαλύτερη συχνότητα

Η ιστοσελίδα «datagenetics» μελέτησε δείγμα 3,4 εκατομμυρίων κωδικών pin με κάθε έναν από τους 10 χιλιάδες συνδυασμούς (από το 0000 μέχρι το 9999) που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και απεφάνθη για τους 20 πιο δημοφιλείς κωδικούς.

Στην πρώτη θέση με με 10.713% βρίσκεται το 1234, ενώ στη δεύτερη θέση με 6.016% βρίσκεται το 1111. Μάλιστα η συχνότητα χρησιμοποίησης της πρώτης 20άδας αντικατοπτρίζει το υπέρογκο 26.83% όλων των κωδικών pin που μελετήθηκαν!


Η πρώτη 20άδα:

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, περισσότεροι άνθρωποι διαλέγουν τον κωδικό τους με βάση την ευκολία αποστήθισης του, αλλά και με βάση την θέση των αριθμών στο πληκτρολόγιο.

Όσον αφορά τον «πάτο» της λίστας ο αριθμός 8068 είναι αυτός που χρησιμοποιείται λιγότερες φορές με ποσοστό 0.000744%.

Βέβαια, τώρα που δημοσιοποιήθηκαν αυτά τα στοιχεία ενδέχεται ο αριθμός αυτός να ανέβει πολλές θέσεις στη λίστα, αφού πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι βρήκαν τη λύση και τον δύσκολο κωδικό.
in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου