Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Soviet Story ~ Σοβιετική Ιστορία - Η μεγάλη νίκη ενός κατά συρροή δολοφόνου (Βίντεο)


Nτοκυμαντέρ παραγωγής 2008 χρηματοδοτημένο από ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θέμα του τα εγκλήματα της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της ανθρωπότητας, αλλά & εναντίον των ίδιων των Ρώσων. Στοιχεία και μαρτυρίες για την βοήθεια που πρόσφερε στους Ναζί, στο ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τα γυρίσματα κράτησαν 2 χρόνια σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο.

Περιέχονται βίντεο, συνεντεύξεις, απόρρητα έγγραφα και εικόνες από την Σοβιετική Ρωσία, που αποκαλύπτουν τις σφαγές οι οποίες έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τον Στάλιν όσο και από τον Λένιν κατά την προσπάθεια ανοικοδόμησης του Σοσιαλισμού.
 Γίνεται λόγος για την συνεργασία Ρώσων-Ναζιστών κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου και την μεταφορά τεχνογνωσίας κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και θαλάμων αερίων από τους Ρώσους προς τους Ναζιστές (τα στρατόπεδα αυτά προϋπήρχαν στην Σοβιετική Ένωση τουλάχιστον 20 χρόνια πριν υιοθετηθούν από τους Γερμανούς).

Μιλάει για τις ομοιότητες που παρουσιάζουν αυτές οι δυο ιδεολογίες και για την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια.

Αναφέρει διάφορα περιστατικά, μεταξύ των οποίων την εξολόθρευση 7.000.000 Ουκρανών από τον Στάλιν και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ρώσων, όταν οι Σοβιετικοί στερούσαν τα τρόφιμα από συμπατριώτες τους, προκειμένου να τα αποστείλουν ως βοήθεια και ένδειξη καλής θέλησης στους ναζιστές Γερμανούς. Για την παρέλαση του Κόκκινου Στρατού δίπλα στα επίλεκτα σώματα των SS, για τον τυφεκισμό όσων ρώσων στρατιωτών υποχωρούσαν από επίλεκτα σώματα του Κόκκινου Στρατού, για την επικήρυξη και το θάνατο από τους Ρώσους όσων αντιστέκονταν στον ναζισμό, για τα σχέδια διαχωρισμού της Ευρώπης στα δύο από το δίδυμο Στάλιν-Χίλτερ και για την εισβολή και εξόντωση των πληθυσμών πολλών χωρών, από την κατά τα άλλα αντιιμπεριαλιστική σοσιαλιστική Ρωσία.

Επίσης, εξαιτίας της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας προς την Φινλανδία, αυτή απεβλήθη από την Κοινωνία των Εθνών, "προνόμιο" που είχαν αποκτήσει μόνο η στρατοκρατούμενη Ιαπωνία, η φασιστική Ιταλία και η ναζιστική Γερμανία. Φυσικά υπάρχουν στοιχεία για το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, γνωστό ως Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ & τη σφαγή στο Κατύν της Πολωνίας.

Tvrip by kkyr *Η διάρκεια του ντοκυμανταίρ είναι 85 λεπτά. Η ΕΤ1 έκοψε τα τελευταία 30, στα οποία προβάλλονταν εικόνες & γεγονότα από τη μεταπολεμική Σοβιετική Ένωση & τη σύγχρονη Ρωσία.









2 σχόλια:

george-aetos είπε...

τεχνογνωσίας κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και θαλάμων αερίων από τους Ρώσους προς τους Ναζιστές??? TI ΛΕΤΕ ΡΕ ΣΟΒΑΡΑ?? ΔΛΔ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ?
Στοιχεία και μαρτυρίες για την βοήθεια που πρόσφερε στους Ναζί!!! ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ?ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ ΕΡΤ?

george-aetos είπε...

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΥΡΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣΟΝΟ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΝΑΔΑ https://www.youtube.com/watch?v=prUoWhzVKrw

Δημοσίευση σχολίου