Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Με 100 λίτρα τσίπουρο είσαι σουρωμένος κάθε μέρα!


Ποιός το είπε; Μα φυσικά ο...





Με αφορμή την πραγματοποίηση "Γιορτής τσίπουρου Τερπνής" που διοργανώνει η Δ' Δημοτική Κοινότητα ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από την κυβέρνηση "να βάλει χέρι στο παράνομο τσίπουρο" χαρακτηρίζοντας "μύθο ότι ο καημένος αγρότης βγάζει από το καζάνι για τον εαυτό του 100 λίτρα τσίπουρο. Με 100 λίτρα πρέπει να είναι σουρωμένος κάθε μέρα", είπε χαρακτηριστικά.


Στο ζήτημα του χύμα τσίπουρου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο, προτείνοντας μάλιστα και τρόπους για τη φορολόγησή του.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τον Ιούλιο πούλησε 5 τόνους κρασιά τρίτης κατηγορίας σε έναν παραγωγό που έχει παράνομο καζάνι στην Έδεσσα.

Όπως εξήγησε, η πρόταση που έκανε στο αρμόδιο υπουργείο είναι «βάλτε χέρι στο παράνομο τσίπουρο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να καταγράφεται σε λίστα, είτε για εμπορία είτε για προσωπική χρήση, όποιος θέλει να παράξει τσίπουρο. «Όποιος θέλει να παράγει, να ακολουθεί την τυπική διαδικασία και να πληρώνει φόρο. Να κρατιέται μια λίστα όποιος το θέλει για εμπορία όποιος το θέλει για προσωπική χρήση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος με την ιδιότητα και του οινοποιού, «το ούζο σήμερα από κει που είναι σήμερα 8-9 ευρώ θα πάει στα 13 ευρώ αν φορολογηθεί, αντί να εισπράξουν θα χάσουν και αυτό που έχουν. 
 
Εάν δε βάλουν χέρι στο παράνομο τσίπουρο, θα πέσει η κατανάλωση των νομίμως παραγόμενων οινοπνευματωδών και θα φουντώσει το παράνομο τσίπουρο και από δίπλα πάει και ο καπνός. 
 
Τί δηλαδή ξαφνικά όλος ο κόσμος έχει καλή σχέση με το στριφτό τσιγάρο; Ξεχάστε τη λογική του καζανιού για ιδία χρήση, ο καημένος αγρότης που κάνει τσίπουρο. 100 λίτρα θα αποστάξει στο καζάνι για ιδία χρήση το χρόνο. Πρέπει να είσαι σουρωμένος όλη μέρα με τα 100 λίτρα. Αυτό πρέπει να πάψει να ισχύει».








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου