Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Σκοτώθηκε 36χρονος από ομίχλη και καπνούς των Χαλαστριανών


Χαμός χθες το βράδυ! Από Χαλκηδόνα εώς Χαλάστρα, η ορατότητα ήταν στα 1-2 μέτρα! Έξω από το Άδενδρο δεν έβλεπες την τύφλα σου! Παραλίγο θα με χάνατε & εμένα!

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα χρώμα διαγράμμισης και η οδήγηση ήταν άκρως επικίνδυνη. Και τους προβολείς που άναβα, τα πράματα ήταν ακόμη χειρότερα. Η περιοχή παλιά ήτανε βάλτος και η πυκνή ομίχλη είναι σύνηθες φαινόμενο. Ο συνδιασμός καύσης των ρυζιών και της ομίχλης ήταν θανατηφόρος για έναν νεαρό άνδρα έξω από την Χαλάστρα.



Καραμπόλα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Εθνικό Οδό μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στο τροχαίο εμπλέκονται πέντε αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό. Αστυνομικές πηγές εξηγούν πως στο συγκεκριμένο σημείο η ορατότητα είναι χαμηλή, αφού λόγω καύσης των γύρω χωραφιών από αγρότες υπάρχει πυκνός καπνός, ενώ υπάρχει και ομίχλη.

«Οι αγρότες  στην περιοχή καίνε υπολείμματα ρυζιών και καλαμιών για να καθαρίσουν τα χωράφια τους. Παράλληλα υπάρχει υγρασία και ομίχλη. Ορατότητα δεν υπήρχε καθόλου όταν φτάσαμε στο σημείο», ανέφερε αστυνομικός της Τροχαίας.

Το ΕΚΑΒ περέλαβε έναν νεκρό (36 ετών) και δύο τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η καραμπόλα των αυτοκινήτων έγινε στο ρεύμα προς Αθήνα και ένα από τα 5 ΙΧ αναποδογύρισε. Η κίνηση για αρκετή ώρα διεξαγόταν από παρακαμπτήρια οδό.

Λίγο μετά τη 01.00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Οι καταθέσεις των οδηγών προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ενημερώνει η Τροχαία.


*Να μη μιλήσουμε και για την αφόρητη κατάσταση που βιώνουνε οι κάτοικοι των περιοχών, που αναπνέουνε όλην την ημέρα καπνό και μικροσωματίδια από τις καύσεις των ρυζιών. Κατά το σούρουπο η ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνη.

Μόλις χθες, στο Άδενδρο, μία φωτιά ξέφυγε από ένα χωράφι κι έκαιγε χόρτα και δέντρα δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ. Επιτόπου είχανε σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής.



- ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΖΙΩΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. (Κανονικά η καύση γίνεται μετά από αίτηση στην πυροσβεστική στην Σίνδο, η οποία δίνει το ΟΚ).

- ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

- ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ





1 σχόλια:

mary είπε...

Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές. Ανευθυνότητα...Δεν είναι βλακεία και έλλειψη παιδείας, όπως πίστευα παλιότερα,είναι ωχαδελφισμός, και 'δε πα να ..........όλοι οι υπόλοιποι......Εμείς τα κονομάμε καλύτερα και έτσι". Συγγνώμη για την αργκό αλλά μερικοί καταλαβαίνουν μόνο στη γλώσσα τους. Πέρσι 10 καταγγελίες -τουλάχιστον- έγιναν στην αστυνομία και επισημάνθηκε το επικίνδυνο της κατάστασης... αλλά το βιολί-βιολάκι. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ????????????

Δημοσίευση σχολίου