Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ ~ Ποιός φοβήθηκε την ψήφο των «περαστικών»;


Όσοι το πρωί διαπίστωσαν την μαζική προσέλευση του κόσμου στις κάλπες της Ν.Δ., κατάλαβαν ότι για μια ακόμη φορά ο κόσμος που στηρίζει τη μεγάλη αστική παράταξη θα έσπαγε τα συρματοπλέγματα των νοσηρών μηχανισμών.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι δύο εκπρόσωποι των μηχανισμών, ο κ. Μειμαράκης και ο κ. Τζιτζικώστας, πιθανότητα θα έβλεπαν τα ποσοστά τους να συμπιέζονται, ο κ. Τζιτζικώστας θα βρισκόταν εκτός  δεύτερου γύρου με τον  Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνουν την έκπληξη.


Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να απαξιώσει τη διαδικασία. Νόμιζε ότι θα αρκούσε η συμμετοχή ορισμένων γερασμένων ψηφοφόρων του κομματικού μηχανισμού για να κρατήσει στα χέρια του το «μαγαζί – γωνία». Απαξίωσε τους πραγματικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. αποκαλώντας τους «περαστικούς», απαξίωσε και τους συνυποψήφιούς του, αρνούμενος να συζητήσει μαζί τους, είτε σε δημόσια συζήτηση είτε σε ανοικτή συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ο κ. Μειμαράκης ως προσωρινός πρόεδρος επιλέχθηκε για να οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη ηγεσία της.  Να εγγυηθεί τις διαδικασίες. Όμως έκανε ακριβώς το αντίθετο. Υπονόμευσε τις διαδικασίες, απαξίωσε τους συνυποψηφίους του και χρησιμοποίησε ως Πρόεδρος του κόμματος ολόκληρο τον μηχανισμό για να καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος.

Το ίδιο επιχείρησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πιστεύοντας ότι θα του αρκούσε η υποστήριξη του γραμματέα του κόμματος κ. Παπαμιμίκου και ο μηχανισμός της Περιφέρειάς του  για να βρεθεί στον Β΄γύρο. Ο κ. Παπαμιμίκος ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ, αντί να οργανώσει μια αδιάβλητη διαδικασία, επιλέγει να ασχοληθεί με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα, στέλνοντάς όλους τους στενούς του συνεργάτες στο επιτελείο του. Παράλληλα, έχοντας τον γραμματέα του κόμματος μαζί του, ο νεαρός περιφερειάρχης, επιλέγει να παραμείνει ταυτόχρονα στην αιρετή του θέση,  εκμεταλλευόμενος έτσι όλα τα οφέλη που απορρέουν από τον μηχανισμό της Περιφέρειας Μακεδονίας.

Η στρατηγική τόσο του κ. Μειμαράκη, όσο και του κ. Τζιτζικώστα ήταν κοινή. Να κινητοποιήσουν όσους περισσότερους μπορούν από τον δικό τους μηχανισμό, αποτρέποντας παράλληλα από την κάλπη, τους υγιώς σκεπτόμενους ψηφοφόρους, συνθλίβοντας έτσι τους κ.κ. Γεωργιάδη και Μητσοτάκη.

Γι' αυτό και οι δύο «δοξάζονταν» κρυπτόμενοι, καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με μοναδική εξαίρεση τις τελευταίες ημέρες ό που ο κ. Τζιτζικώστας συνειδητοποιεί την δυναμική των κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, και επιλέγει και αυτός την τηλεοπτική του έκθεση. Χωρίς όμως, όπως έδειχναν οι κυλιόμενες έρευνες  αυτή η έκθεση να λειτουργήσει υπέρ του…

Γι' αυτό και τώρα είναι αργά για δάκρυα από τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μειμαράκη.

Ο πρώτος είναι ο προσωρινός πρόεδρος που επιλέχθηκε με μόνον μία αρμοδιότητα. Να οδηγήσει την Ν.Δ. στην επόμενη ηγεσία της.

Και ο δεύτερος που στηρίχθηκε και βασίστηκε αποκλειστικά στον μηχανισμό του Παπαμιμίκου, δεν μπορεί σήμερα να τον πετάει στα σκουπίδια, ακριβώς με τον τρόπο που το περιέγραφε στο προεκλογικό του σποτ.

Ας σιωπήσουν και οι δύο οριστικά!

Για μια ακόμη φορά η στρατηγική των μηχανισμών ηττήθηκε. Η ψυχή της μεγάλης αστικής παράταξης, ο αστικός κόσμος της χώρας, βγήκε μπροστά, πήρε το παιχνίδι στα χέρια της, και αποφάσισε να αλλάξει τους κανόνες. Να επιλέξει αυτός τον πρόεδρό του και όχι η κομματική καμαρίλα. Και προσήλθε μαζικά στις κάλπες, κόντρα στις επιθυμίες της βαρονίας και των διαχρονικών «ιδιοκτητών» του μαγαζιού.

Το έκαναν  μάλλον για τελευταία φορά. Γιατί αυτός ο κόσμος αηδιασμένος πλέον, θα γυρίσει την πλάτη στη μαφία της βαρονίας και των μηχανισμών.

Και θα αναζητήσει νέες πολιτικές διεξόδους έξω από αυτή τη «Νέα» «Δημοκρατία».

Ίσως αυτό να επιθυμούσαν από την αρχή οι μηχανισμοί. Και μάλλον το πέτυχαν!


O insider
http://www.liberal.gr/arthro/21897/politiki/2015/poios-fobithike-tin-psifo-ton-isonperastikonsin-.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου