Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Είναι ο Σύριζα κόμμα του συνταγματικού τόξου;


Οι νεκροί της Marfin ξεχάστηκαν. Και γιατί να μη ξεχαστούν, αφού ήταν « κανονικοί» άνθρωποι, δηλαδή είχαν δουλειά και οικογένεια, αξίες που οι άνθρωποι των σπηλαίων της ελληνικής κοινωνίας , η συνιστώσα του περιθωρίου, περιφρονούν βαθύτατα, όπως περιφρονούν και όλους αυτούς που τις ασπάζονται.

Κάθε μέρα που περνά και ξετυλίγεται η υπόθεση Λάμπρου-γκέητ, αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ η βαθιά σχέση ενός τμήματος του Σύριζα με τους φυλακισμένους τρομοκράτες και με τους...
ποινικούς συνεργάτες τους. Οι δραστηριότητες του κ. Λάμπρου, ειδικού συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία γι’ αυτήν την προσβλητική για το πολίτευμα μας σχέση.

Έτσι επιβεβαιώνεται η άποψη που υποστηρίζει, πως σε μία εκλογική αναμέτρηση, ένα σημαντικό στοιχείο, είναι να δούμε ποιες δυνάμεις δραστηριοποιούνται στις παρυφές των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, ώστε έτσι να γνωρίζουμε και ποια περιθωριακά και ακραία στοιχεία απελευθερώνονται και εισέρχονται ή προσπαθούν να εισέλθουν στους αρμούς του κράτους.

Στο Σύριζα η κατάσταση ήταν φανερή από την αρχή και κάποιοι είχαμε επισημάνει έγκαιρα τις συνέπειες που προκαλεί η άσκηση της εξουσίας από ανθρώπους με ισχυρές ιδεολογικές αγκυλώσεις. 

Σήμερα αποκαλύπτεται πως δίπλα στους παλαικομμουνιστές του Αριστερού Ρεύματος και την «αλτουσεριανή συνιστώσα» της ηγετικής ομάδας, δρούσε και η συνιστώσα « του περιθωρίου» που αποτελείτο από άτομα που λαθροβιούσαν πολιτικά στο «περιθώριο», το οποίο είχαν εξιδανικεύσει.

Η ιδεολογικοποίηση του « περιθωρίου» και η ένταξη σε αυτό και των φυλακισμένων, αποκρύπτει το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση γιατί εγκλημάτισαν .Και αν οι συνθήκες της ζωής, τους οδήγησαν στην παραβατική συμπεριφορά, αυτό συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής. Για δε τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές υπάρχουν τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, η Εκκλησία και οι καλοί Σαμαρείτες στα πλαίσια του φιλανθρωπικού τους έργου, που αφορά όλους τους φυλακισμένους και όχι επιλεκτικά κάποιους εξ αυτών.

Έτσι, οι δυνάμεις που κατοικούσαν στις ιδεολογικές παρυφές του κυβερνώντος κόμματος, απελευθερωμένες πιά, επιδιώκουν να δώσουν τον κυρίαρχο τόνο στις κυβερνητικές δράσεις του ενδιαφέροντος τους, παραμερίζοντας τους θεσμούς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τους οποίους άλλωστε περιφρονούν βαθύτατα .Και μάλιστα αυτήν τους την περιφρόνηση τη δείχνουν ολοφάνερα, όταν παρακάμπτουν τη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, που είναι η απονομή της δικαιοσύνης, με τη νομοθέτηση διατάξεων που αναιρούν εν όλω ή εν μέρει, τις ποινές που αυτή επέβαλε.

Για όλους αυτούς τους « περίεργους» που φωλιάζουν στο Σύριζα, ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μόνον οι ομοϊδεάτες τους που τυχαίνει να είναι και θύτες και όχι τα θύματα τους από τα οποία αφαίρεσαν το πολυτιμότερο δικαίωμα, αυτό της ζωής .Οι νεκροί της Marfin ξεχάστηκαν. Και γιατί να μη ξεχαστούν, αφού ήταν « κανονικοί» άνθρωποι, δηλαδή είχαν δουλειά και οικογένεια, αξίες που οι άνθρωποι των σπηλαίων της ελληνικής κοινωνίας , η συνιστώσα του περιθωρίου, περιφρονούν βαθύτατα, όπως περιφρονούν και όλους αυτούς που τις ασπάζονται.
 
Ο τρόπος που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το Λάμπρου-γκέητ, με αποκορύφωμα την απομάκρυνση του αξιωματικού των εσωτερικών υποθέσεων, που έγινε μετά από απαίτηση των φυλακισμένων τρομοκρατών και των ποινικών συνεργατών τους, φανερώνει την εξάρτηση της από τη συνιστώσα του περιθωρίου και την εμμονή της σε μία πορεία που καθιστά προβληματικό το συνυπολογισμό του Σύριζα στις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου