Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τί κερδίζουν στον Παράδεισο οι γυναίκες-καμικάζι;


 
Πώς ανταμείβει ο Αλλάχ τις γυναίκες καμικάζι; 

Ξέρουμε ότι οι άντρες-καμικάζι αναμένουν ότι θα βρούν στον Παράδεισο 72 παρθένες.

Σε ποιά ανταμοιβή μπορούν να ελπίζουν οι γυναίκες;


Σε ότι τους περιμένουν εκεί οι άντρες τους. Το Κοράνι είναι φειδωλό σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη μετά θάνατον ζωή, ωστόσο αναφέρει ότι οι πιστοί θα συναντήσουν εκεί τις houri, δηλαδή τις παρθένες «με το σεμνό βλέμμα που κανένας άντρας ή πνεύμα δεν θα έχει διακορεύσει πριν απ” αυτούς» (ο Παράδεισος προσφέρεται σε όλους τους πιστούς, αλλά οι μάρτυρες φτάνουν εκεί πιο γρήγορα). Ο Al-Tirmidhi, έγκριτος σχολιαστής του Κορανίου, εξηγεί σ” ένα hadith ότι ο κάθε άντρας θα διαθέτει στον Παράδεισο έξι δωδεκάδες houri. Αντιθέτως, πολλοί λίγοι σχολιαστές έχουν αναφερθεί στην ανταμειβή των γυναικών. Ο λόγιος του 9ου αιώνα Al-Tabarani αποφάνθηκε πως οι γυναίκες θα ενωθούν εκ νέου με τους άντρες τους στη μετά θάνατον ζωή, κι όσο γι” αυτές που ήταν παντρεμένες πάνω από μια φορά θα μπορούν να διαλέξουν τον καλύτερο σύζυγο για την αιωνιότητα. (“Αλλοι σχολιαστές διευκρίνισαν πως μια γυναίκα που δεν θα είχε ποτέ παντρευτεί θα μπορούσε να παντρευτεί στον Παράδεισο οποιονδήποτε άντρα της αρεσκείας της).

Από τον 9ο ως τον 12ο αιώνα, οι μουσουλμάνοι λόγιοι περιέγραψαν τον Παράδεισο σαν έναν τόπο αισθησιακών απολαύσεων -για τους άντρες. Αναρωτήθηκαν αν οι άντρες θα παρέμεναν στον Παράδεισο παντρεμένοι με τις γυναίκες του, αν θα μπορούσαν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τις παρθένες, κι αν αυτές θα διέθεταν έναν πρωκτό (κάποιοι διαβεβαίωναν πως οι λειτουργίες αποβολής του σώματος θα εξαφανίζονταν στον Παράδεισο). Υπήρχαν μάλιστα και διαφωνίες για τον αριθμό των παρθένων που θα αντιστοιχούσαν σε κάθε άντρα. Για τον Al-Tirmidhi, αντιστοιχούσαν 72, ενώ ο Mulla Ali Qari, ένας ιμάμης του 11ου αιώνα, υπολόγιζε σε 70, στις οποίες θα έπρεπε να προστεθούν δύο κανονικές σύζυγοι. Ο ιμάμης Al-Bayhaqi ήταν πιο γενναιόδωρος, εφ” όσον παραχωρούσε σε κάθε άντρα το λιγότερο 500 συζύγους, 4.000 παρθένες και 8.000 παντρεμένες γυναίκες. Η σημασία της λέξης hour υποδέχεται κι αυτή διαφορετικές ερμηνείες, γιατί μπορεί να σημαίνει και «λευκό σταφύλι» αν τη διαβάζουμε στη συριακή διάλεκτο αντί για την αραβική γλώσσα.

Οι γυναίκες μπορεί να μην απολαμβάνουν όλα αυτά τα οφέλη, αλλά σύμφωνα με τις θρησκευτικές ερμηνείες ο Παράδεισος θα τις μεταμορφώσει και θα γίνουν όμορφες, ευτυχισμένες και απαλλαγμένες από τη ζήλεια. Το γεγονός ότι νήστευαν και προσευχόνταν στον Αλλάχ στην επίγεια ζωή τους θα τις καταστήσει ανώτερες από τις παρθένες, οι οποίες δεν υπάρχουν παρά μόνο στον Παράδεισο. Κάποιοι σύγχρονοι κληρικοί υπογραμμίζουν πως στον Παράδεισο οι άντρες δεν θα βαριούνται ποτέ τις γυναίκες τους, παρά την πληθώρα των houri. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί η κάθε υποψήφια βομβίστρια αυτοκτονίας δηλώνει πως θέλει να γίνει η αρχηγός των 72 παρθένων, η πιο όμορφη μεταξύ των όμορφων».

Της Michelle Tsai [ταϊβανο-αμερικανίδα αρθρογράφος]

Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο "πράμα" πίνουν. Ας μας στείλουν λίγο και κατα δώ.

Δημοσίευση σχολίου