Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Τι δεν θα συζητήσει ο Τσίπρας για το λαθροπροσφυγικό στην Τουρκία


Είναι προφανές, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προβεί σε κατά πρόσωπο καταγγελίες για την απροκάλυπτη βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ. Δεν το έχουμε πράξει στα αδύναμα βαλκανικά κράτη που εκμεταλλεύονται την αβελτηρία μας και σήκωσαν επεκτατικά το κεφάλι τους έναντί μας, και θα το πράξουμε με την Τουρκία;

Τουλάχιστον ελπίζω, ο κ. Τσίπρας να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων τα...
κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που μας αποδίδουν και φόνους των λαθρομεταναστών, σε αντιπαραβολή με την τουρκική… ανθρωπιστική ευαισθησία (!) και να απορρίψει τα τουρκικά σχέδια, υιοθετηθέντα και από την Ε.Ε.

Η Milliyet κάνει λόγο για σχέδιο της Ε.Ε. να πείσει τον κ. Τσίπρα στο ζήτημα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο μεταξύ των Λιμενικών Αρχών, Ελλάδας και Τουρκίας. Στο έγγραφο παρουσιάζονται οι προτάσεις για το πώς θα πεισθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός  να υπογράψει το κοινό σχέδιο δράσης.

Η Hurriyet αναφέρεται στη δήλωση υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου, ότι η Τουρκία και η Ε.Ε. έχουν συμφωνήσει ήδη σε σχέδιο δράσης για τους πρόσφυγες, που θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, μετά την απαραίτητη έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό το σχέδιο συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των G-20, και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη Σύνοδο Τουρκίας-Ε.Ε. τον Δεκέμβριο, με αντικείμενο το προσφυγικό.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η Τουρκία θα προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες έναντι οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. (γίνεται λόγος για 3 δισ.), ενώ, επίσης, σχεδιάζεται η αναθέρμανση των ενταξιακών συνομιλιών, με το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων (ούτε καν λαμβάνεται υπόψη η θέση των Κυπρίων) και την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν.

Η δε Aksam, κατ’ εντελώς πρόστυχο τρόπο, αλλά συνήθη από τους Τούρκους, δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα φωτογραφίες των σορών πνιγμένων μεταναστών από το νεκροτομείο της Σάμου και κατηγορεί την Ελλάδα με τη φράση «Ασυνείδητος γείτονας».

Ανάλογα είναι τα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, με χειρότερα όλων αυτά που κάνουν λόγο για πνιγμούς λαθρομεταναστών από το Λιμενικό της Ελλάδας, σε αντίθεση με τη τουρκική Ακτοφυλακή που συμπεριφέρεται με ανθρωπισμό. Δεν έχω μέχρι στιγμής καμιά πληροφορία, αν οι πρεσβευτικές μας Αρχές προβαίνουν στην σωστή ενημέρωση των ευρωπαϊκών λαών, επί του θέματος.

Θα πει βεβαίως κάποιος, ότι οι Ευρωπαίοι, ενδιαφερόμενοι μόνον για το ίδιον συμφέρον, γνωρίζουν τι συμβαίνει, αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν κρύβουν ούτε τις πράξεις τους, ούτε τις προθέσεις τους.
Άκρως αποκαλυπτική είναι η δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής MIT κ. Χακάν Φιντάν, στο πρακτορείο Anadolou: «Το Daesh (ΙΚΙΛ) είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια καλά οργανωμένη και δημοφιλή δομή, όπως είναι. Ως εκ τούτου, καλώ τους συναδέλφους μου στη Δύση να αναθεωρήσουν τη νοοτροπία τους και να ματαιώσουν τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν που επιθυμεί να συντρίψει τους Ισλαμιστές επαναστάτες της Συρίας».

Συνεπώς ο πρόεδρος κ. Ερντογάν δικαιώνει την ισλαμική τρομοκρατία και ο ευνοούμενός του διοικητής της ΜΙΤ προτρέπει τους… συναδέλφους του στη Δύση να ξαναδούν με άλλη νοοτροπία (σ.σ. ίσως όταν ασπαστούν το Ισλάμ γίνει αυτό δυνατό) τους «επαναστάτες» του Daesh.
Για να είμαι δίκαιος, δεν είναι μόνον οι Τούρκοι που στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό εδραιώθηκε με την στήριξη κρατών της Δύσης, τα οποία πρέπει να είναι ικανοποιημένα, αφού οι τζιχαντιστές έκαναν την δουλειά που τους ανέθεσαν.


Ο Μακεδών
Πηγή: http://www.voria.gr/article/ti-den-tha-sizitisi-o-tsipras-gia-to-prosfigiko-stin-tourkia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου