Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Από την Ελλάδα πέρασε και ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι vid+pic


Ο 27χρονος με έδρα την Συρία, φέρεται να είναι αυτός που είχε την επίβλεψη της επιχείρησης στο Παρίσι και γι’ αυτό είχε άμεση επαφή με τρομοκράτη που εμπλέκεται στις πρωτοφανείς επιθέσεις της Παρασκευής.

Όπως προκύπτει αυτός ήταν που έδινε διαταγές και χρηματοδοτούσε αυτή την εκστρατεία τρόμου. Το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε στην Ελλάδα, γράφει το RTL.


Τον περασμένο Ιανουάριο το όνομά του αναφέρθηκε σε μια σειρά επιθέσεων που απετράπησαν στο Βέλγιο, ενώ συνδέθηκε και με την αποτραπείσα επίθεση στην γαλλική ταχεία Thalys.

Ο 27χρονος είχε απαγάγει τον ίδιο του τον αδερφό, 13 ετών, για να τον εντάξει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι προχωρεί και οδηγεί στο Βέλγιο. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο εγκέφαλος των επιθέσεων έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστό και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγο, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20 Minutes.fr. Οι πληροφορίες δημοσιεύονται και στην βελγική εφημερίδα Der Standaard.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Abdel Hamid Abaaoud συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα. Οπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.

Με την χώρα μας έχει συνδεθεί και ένας από τους καμικάζι στο Stade de France ο Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ, γεννημένος στις 10 Σεπτεμβρίου του 1990 στη Συρία.

Ο Αχμάντ ήταν ένας από τους βομβιστές στο γήπεδο Stade de France και τα δακτυλικά αποτυπώματα στο διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του, ταιριάζουν με αυτά του Σύρου πρόσφυγα που καταγράφηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Ακόμη πάντως υπάρχουν ερωτηματικά για την αυθεντικότητα του διαβατηρίου.








Διαβάστε επίσης:
Αυτός είναι ο νεαρός που χαρακτηρίζουν ως "εγκέφαλο" των επιθέσεων στο Παρίσι - ΒΙΝΤΕΟ
Όταν η αντιτρομοκρατική αναζητούσε στο Παγκράτι τα ίχνη του καταζητούμενου τζιχαντιστή
Διαψεύδει τη σύλληψη του 8ου τζιχαντιστή η βελγική εισαγγελία

εκτύπωση
Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

e-mail: info@enikos.gr
Tηλ: 210 87 88 006-007-008
Fax: 210 87 88 200
Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:
όνομα
e-mail
σχόλιο
 
*To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.
Σχόλια (0)



Εφόδους για τζιχαντιστές σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο ετοιμάζει η Αντιτρομοκρατική


Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ύστερα από το πολύνεκρο, τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Στο μικροσκόπιο των δύο υπηρεσιών έχουν ήδη μπει ύποπτα ισλαμιστικά στοιχεία, με σκοπό να ερευνηθεί εάν αυτά αποτελούν μέλη δικτύου τζιχαντιστών που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας και είναι έτοιμα να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση.

Σε «ύψιστο συναγερμό» παραμένουν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ και οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις γαλλικές και ανταλλάσσουν πληροφορίες για άτομα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών. Μέχρι και χθες είχαν ζητηθεί γενικές πληροφορίες για τουλάχιστον 5 άτομα που θεωρούνται ύποπτοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος κλιμάκια αξιωματικών της ΕΥΠ αλλά και της αστυνομίας είναι έτοιμα να επέμβουν και θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι άτομα τα οποία ήδη παρακολουθούνται κινητοποιούνται.

Ήδη η ΕΥΠ γνωρίζει πρόσωπα και χώρους και τις τελευταίες ημέρες οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο στενές. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο ένας χώρος στην Καλλιθέα, αλλά και ένα κατάστημα στον Νέο Κόσμο. Και στους δύο χώρους έχουν εντοπιστεί άτομα με συγκεκριμένη δραστηριότητα τα οποία παρακολουθούνται στενά. Μάλιστα οι αρχές γνωρίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο άτομο το οποίο έχει ταξιδέψει από τον Νέο Κόσμο προς τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς Άσαντ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου