Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σε ρατσιστές λαθρομετανάστες αναζητά τους ενόχους για τη στυγερή δολοφονία του 77χρονου η αστυνομία στην Καβάλα


Τη φήμη ότι είχε κρυμμένες λίρες φαίνεται πως πλήρωσε με τη ζωή του 77χρονος άντρας που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στον Ακροπόταμο Καβάλας.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, οι δράστες βασάνισαν, έδεσαν και φίμωσαν τον ηλικιωμένο άντρα, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από τη νεκροτομή, οφείλεται σε ασφυξία. Από τις αστυνομικές αρχές της Καβάλας έχουν ήδη γίνει πολλές προσαγωγές, κυρίως αλλοδαπών με καταγωγή από γειτονική χώρα, με τους οποίους ο 77χρονος φαίνεται πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις.


Οπως επισημαίνει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 77χρονου το βράδυ της Παρασκευής και αφού τον αιφνιδίασαν, τον χτύπησαν με ξύλο ή σίδερο στο κεφάλι, με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια τον έβαλαν μέσα στο σπίτι, του έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια και τα πόδια και τον φίμωσαν. Μάλιστα, αξιωματικοί επισημαίνουν πως είναι πιθανό οι δράστες να χτυπούσαν το θύμα τους ζητώντας να τους υποδείξει το σημείο όπου έκρυβε τα χρήματά του ή τις λίρες που φημολογούνταν ότι είχε στην κατοχή του. «Τα λιγοστά έπιπλα του σπιτιού φαίνεται ότι έχουν ψαχτεί. Οπως διαπιστώσαμε, ήταν γνωστό ότι ο 77χρονος είχε οικονομική επιφάνεια, ωστόσο συγγενείς του μας ανέφεραν πως στο σπίτι σπάνια κρατούσε χρήματα. Υπήρχε όμως και μία φήμη ότι διέθετε λίρες και ίσως εκεί να στόχευαν οι δράστες», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το πτώμα του ηλικιωμένου άντρα εντόπισε ιδιοκτήτης καφενείου από τον Ακροπόταμο το βράδυ της Κυριακής, καθώς, όπως φέρεται να είπε στις αρχές, είχε μέρες να δει τον 77χρονο και είχε ανησυχήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος άντρας, που διατηρούσε ένα μικρό παντοπωλείο, είχε φιλικές σχέσεις με αρκετούς αλλοδαπούς που εργάζονταν στο χωριό. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και κάνουν συνεχώς προσαγωγές προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας του ηλικιωμένου άντρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου