Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Διάσημα μυστήρια NG ~ Κλεοπάτρα (Βίντεο)


Σαν σήμερα (12 Αυγούστου) το 30 π.Χ. πεθαίνει στην Αλεξάνδρεια η ελληνίδα βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα η Πτολεμαία.


Η Κλεοπάτρα Ζ΄ Φιλοπάτωρ (Ιανουάριος 69 π.Χ. – 12 Αυγούστου 30 π.Χ.), γνωστή στην ιστορία απλώς ως Κλεοπάτρα, ήταν αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και η τελευταία ενεργή βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου. Μετά τη βασιλεία της, η Αίγυπτος έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Παρόλο που ήταν ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε διάσημη κυρίως γιατί κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για την ομορφιά και το τραγικό της τέλος. Χάρη στη φιλοδοξία και την προσωπική της γοητεία επηρέασε καθοριστικά τη ρωμαϊκή πολιτική σε μια αποφασιστική περίοδο και κατέληξε να αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη γυναίκα στην αρχαιότητα, το πρότυπο της μοιραίας γυναίκας.



Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως ανεξιχνίαστες υποθέσεις του παρελθόντος. 

Τί κρύβεται πίσω από τους μύθους; Τί είναι αλήθεια και τί προπαγάνδα; Με τη βοήθεια των σύγχρονων ερευνητών, τα Mystery Files ερευνούν τα γεγονότα, εξετάζουν τους μύθους και τις λαϊκές δοξασίες και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.











Ακόμη, από την ίδια σειρά:
Διάσημα μυστήρια ~ Ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου

Και...
Πόλεις στον βυθό ~ Αλεξάνδρεια


8 σχόλια:

r+w είπε...

Υπάρχει και στην Ελλάδα ένα διάσημο μυστήριο ... το βιογραφικό του Καζάκη ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΤΑΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΖΕΠΕΛΙΝ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ, ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΣΤΟΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΑ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΚΟΨΑΝΕ ΛΕΕΙ????? Ή ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑΣΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?????? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ

ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΩΤΡΗΣΑΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΚΥΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΙ, ΚΙΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

r+w είπε...

Προσπερνώντας το προσβλητικό κοπελάρα που μου απεύθυνες χωρίς να προκληθείς από εμένα να σου ξαναπώ ότι ο Καζάκης καίγεται να πάρει την ψήφο μου και ο Καζάκης έχει υποχρέωση να παρουσιαστεί και να με πείσει για τις προτάσεις του και την μέχρι τώρα ζωή του που επιβάλλεται να είναι ανάλογη.

Και όσο δεν το κάνει είναι ύποπτος ότι μας κοροϊδεύει.

Άλλωστε αυτό κανετε και εσείς εδώ μέσα. Προσπαθείτε να μας κοροϊδέψετε.

Μου δώσατε 2 + 5 site για να διαβάσω το βιογραφικό του εν λόγω κυρίου και δε υπάρχει πουθενά.

Μόνο γενικές αναφορές ότι δούλεψε σε εταιρείες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τόσο δύσκολο είναι να το βάλει κάπου για να το διαβάσουμε; Εκτός εάν κρύβει κάτι.....

Αυταααααα ...

r+w είπε...

Που βλέπεις αγαπητέ το βιογραφικό του Καζάκη στο http://dimitriskazakis.blogspot.gr/;

Επί λέξη γράφει:
O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus έως τον Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Έχει εκδόσει το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας", Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Σήμερα συμμετέχει στην εφημερίδα Το Χωνί και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ράδιο χωρίς FM. Από τις 14/9/2012 η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ επανήλθε μέσω του Ράδιο AΡΤ FM, 90,6, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 1-2:30 μμ. Ο Δ. Κ. έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΨΕ; ... ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ .... ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

r+w είπε...

Η δεν ξέρεις τι είναι βιογραφικό ή μας δουλεύεις .... με μειοδοτικό διαγωνισμό σε βρήκε ο Καζάκης; Που είναι το ΠΟΥ δούλεψε ο Καζάκης στην διεύθυνση που μου έδωσες; (https://www.facebook.com/dimitris.kazakis.5/?fref=ts)

Κρασοπατήρ είπε...

Σχόλια με προσωπικές επιθέσεις και βρισιές διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΡΟς ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ R+W,
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΟΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ Μ ΝΟΝΟ ΠΟΙΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ??? ΦΕΥΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΧΕΙΣ Ή ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΛΕΞΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΣ ΔΙΛΛΗΜΑ "Η ΧΩΡΑ Ή ΕΓΩ", ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΤΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΑΝ ΠΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ???? ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ??? ΤΟ ΖΗΥΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ??? ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ..
ΓΙΑ ΕΛΑ ΣΤΟ ΕΠΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ "ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ..."

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΔΩ ΕΙΝΙΑ ΟΙ ΠΛΗ/ΡΙΕΣ, ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ...

Βερανζέρου 4 , 4oς όροφος, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα(Σταθμός Μετρό «ΟΜΟΝΟΙΑ» )
106 77 Αθήνα
Highlights info row image
+30 2103428676 - 2103422156
Highlights info row image
www.epamhellas.gr
αλλα και στο σαιτ ΕΚΕΙ κανε την ερωτηση σου....

Δημοσίευση σχολίου