Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα ελληνικό κρασί στα δέκα κορυφαία του κόσμου

 Στα δέκα κορυφαία κρασιά του κόσμου, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ξεχώρισε το εμβληματικό κρασί της εταιρίας...
Semeli  Μαντινεία Νασιάκος 2012, αποσπώντας μια λαμπρή διάκριση.

Η επιλογή των κρασιών έγινε από δημοσιογράφους οίνου  που αρθρογραφούν στις μεγαλύτερες  εφημερίδες της Αμερικής και οι οποίες περιλαμβάνουν στην ύλη τους σελίδες για το κρασί και τη γεύση.

Σε αυτή τη λίστα το μόνο ελληνικό κρασί που συναντάμε είναι ο οίνος Semeli Μαντινεία Νασιάκος. Μάλιστα, οι «ειδικοί» το χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικό», ενώ έχει λάβει τρία στα τρία αστέρια.

Συγκεκριμένα, περιγράφεται ως ένα «λαμπερό και φρουτώδες κρασί, με αρώματα ώριμων φρούτων που αφήνουν στο στόμα τη γεύση του ήλιου...», ενώ το σχόλιο καταλήγει με την διαπίστωση ότι «κάθε γουλιά προκαλεί και ένα χαμόγελο».

Η διάκριση αυτή της εταιρείας Semeli, η οποία ανήκει στην οικογένεια της κ. Μυρτώς Σάλλα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα και την πίστη στις ελληνικές ποικιλίες. Το κρασί Semeli Μαντινεία Νασιάκος, ποικιλία Μοσχοφίλερο, θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόλογες Μαντινείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμού οίνου.

Τα φίνα και  δυνατά αρώματά του, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, και η φρουτώδης γεύση του, το καθιστούν ως ένα από τα πιο αγαπημένα λευκά κρασιά. Συνοδεύει ψάρια με έντονες γεύσεις, θαλασσινά και νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και με φρούτα ή ως απεριτίφ, στους 8ο – 10ο C.

Η εταιρεία Semeli, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οινοπαραγωγικές εταιρείες της Ελλάδας, παράγει κρασιά υψηλής ποιότητας, διατηρώντας πάντα άριστη τη σχέση ποιότητας και προσιτής τιμής.


Τα κρασιά Semeli θα τα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες.Λίγα λόγια για τη Σεμέλη Οινοποιητική

Η οινοποιία  Σεμέλη, ιδρύθηκε το 1979 παράγοντας ποιοτικό κρασί σε περιορισμένες ποσότητες. Το 1999 ξεκίνησε η κατασκευή του Domaine Helios,  ενός από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ευρώπης, σε μία από τις ψηλότερες πλαγιές στο Κούτσι της Νεμέας. Στο νέο αυτό οινοποιείο άρχισε η παραγωγή μίας σειράς κρασιών υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιώντας γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου.Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου