Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

O πραγματικός Μινώταυρος που τρώει τις σάρκες μας


Αφού μας πήρε πολλά χρόνια και τεράστια πίεση από τους δανειστές μας για να καταγράψουμε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, μετά διαπιστώσαμε ότι δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των διαφόρων φορέων του δημοσίου. Οργανισμών, ΔΕΚΟ, Α.Ε., επιχειρήσεων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ινστιτούτων, Ιδρυμάτων και συναφών δημοσίων κατασκευασμάτων.

Στο επίπεδο των ΟΤΑ επικρατεί ανάλογη εικόνα.
Χιλιάδες επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών. Δεν υπάρχει «σοβαρός» δήμος που να μήν έχει δημιουργήσει δημοτικές επιχειρήσεις νεκροταφείων, κυλικείων νεκροταφείων, μαρμαράδικων για κατασκευή τάφων, αφής καντηλιών και βέβαια κατασκευαστικούς βραχίονες και ΟΝΑ. Δεν υπάρχει περιφέρεια που να μην έχει κατασκευάσει φορείς διαχείρισης σκουπιδιών, που παρ΄όλα αυτά συνεχίζουν να θάβονται και να πληρώνουμε πρόστιμα για παράνομες χωματερές στην ΕΕ. Επιχειρήσεις ανακύκλωσης, διαδημοτικές εταιρείες αγνώστου αντικειμένου, φορείς προστασίας δασών και βουνών, που τελικά κατακαίγονται, αφού μένουν ακαθάριστα και παραμελημένα. Φορείς είπαμε φτιάχνονται. Για παρκάρισμα και καλοπέραση ημετέρων. Όχι για παραγωγή έργου και ουσιαστική προσφορά.

Όπως δεν υπάρχει κυβέρνηση που να σέβεται τον εαυτό της και να μην ανακαλύψει κατά την διάρκεια της θητείας της την ανάγκη για δημιουργία νέων φορέων. Η παρούσα κυβέρνηση πχ ανακάλυψε ότι χρειάζεται φορέας που θα ασχοληθεί με τους υδρογονάνθρακες (προσοχή: όχι υδατάνθρακες) και την εξ αυτών παραγόμενη ενέργεια. ‘Όταν και όποτε… παραχθεί. Κι έφτιαξε την ΔΕΠΕΝΕ. Διότι έχουμε προγραμματισμό ως χώρα. Είμαστε οργανωμένοι. Δεν θα περιμένουμε να παρουσιαστεί πρώτα η ανάγκη. Την προβλέπουμε και ετοιμαζόμαστε από νωρίς. Χτυπώντας στο μεσοδιάστημα μύγες. Και παρκάροντας στρατιές κολλητών. Και σπαταλώντας χρήματα  σε περήφανες αργομισθίες . Τώρα ο δρίτσας θέλει να φτιάξει την Δημόσια Αρχή Λιμένων. Δεν αρκούν το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό, οι Οργανισμοί Λιμένων ανά την χώρα, απαιτείται και Αρχή Λιμένων. Σοφόν το σαφές.

Οι περισσότεροι από αυτούς (τους φορείς) απολαμβάνουν εκπληκτικά προνόμια και "κεκτημένα". Που τα κατέκτησαν με το σπαθί τους. Είτε εκβιάζοντας εκείνους που τους διόρισαν, είτε επιβραβευόμενοι από το πολιτικό προσωπικό για την … χρησιμότητα τους με νυκτερινές ντροπολογίες παραγωγής και συσσώρευσης κεκτημένων. Με τις πλάτες του πολιτικού προσωπικού καταφέρνουν να μην απογράφονται και να συνεχίζουν να επιβιώνουν με … λανθάνουσα παρουσία. Εξαιρούνται μάλιστα του ενιαίου μισθολογίου. Κι όσο πιο άχρηστοι είναι, όσο λιγότερο ή μηδενικό αντικείμενο έχουν, τόσο μεγαλύτερες οι δαπάνες τους για ... εκτός έδρας και υπερωρίες. Με αυτό τον τρόπο συνήθως έχουν καταναλώσει τους προϋπολογισμούς τους από το καλοκαίρι και μετά ζητούν πρόσθετα κονδύλια από το Γενικό Λογιστήριο. Δηλαδή από τους φόρους των  υποζυγίων του ιδιωτικού τομέα.

Θυμάμαι κατά τις συζητήσεις για το μεσοπρόθεσμο η τρόϊκα είχε εκφράσει στο ΓΛΚ την απορία γιατί δεν χωρίζονται οι προϋπολογισμοί όλων των φορέων του ευρύτερου δημοσίου σε δωδεκατημόρια και να εκταμιεύεται κάθε μήνα από ένα δωδέκατο. Και να τεθούν υπεύθυνοι οι επικεφαλής τους για οιαδήποτε υπέρβαση, με ποινή να την επιβαρυνθούν οι ίδιοι. Έτσι θα εξασφαλιζόταν η σταθερότητα των προϋπολογισμένων δαπανών και θα αποτρεπόταν η φάμπρικα των υπερβάσεων. Όσα κονδύλια προέβλεπε ο προϋπολογισμός για κάθε φορέα, τόσα  θα του δίνονταν σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις. Ευρώ παραπάνω. Προς στιγμήν έπεσε παγωμάρα. Μετά ξεκίνησαν οι κόκκινες γραμμές και οι αρνήσεις. Ύστερα ήρθαν οι ... μέλισσες.

Ελάχιστοι γνωρίζουν τις διακλαδώσεις και τα δαιδαλώδη μυστήρια του λαβύρινθου των δημοσίων, λιγότερο δημοσίων, δημοτικών και λοιπών αυτοδιοικητικών παραμάγαζων. Και των σκοπίμως παραπλανητικών και ασαφών "κωδικών" του προϋπολογισμού και του ΓΛΚ , από τους οποίους χρηματοδοτούνται όλα αυτά τα σχήματα. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη επιβίωσης της οικονομίας η εκρίζωση του καρκινώματος των «φορέων». Προσκρούει όμως στη διακομματική απροθυμία του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων να πλήξουν το κομματικό κράτος που με μεθοδικότητα έχτιζαν για δεκαετίες. Η διαπλοκή του πολιτικού προσωπικού με τους συνδικαλιστές του ευρύτερου δημοσίου και τους διορισμένους πελάτες του ίσως είναι το χαμερπέστερο είδος διαπλοκής και σίγουρα το πλέον κοστοβόρο.

 Αυτός είναι ο μινώταυρος που κατατρώει τις σάρκες της οικονομίας και των φορολογουμένων. Ο μινώταυρος του άκρατου κρατισμού. Και χρειάζεται ένας Θησέας για να τον εξοντώσει. Αλλά ω συμφορά μας εμείς προς το παρόν δεν έχουμε Θησέα, αλλά πάκη. Τον πάκη των δεκεμβριανών του 2008 και των 600 χιλιάδων διορισμών και μονιμοποιήσεων σε πέντε χρόνια. Τον πάκη της δημοσιονομικής εκτροπής και της χρεοκοπίας. Τον γνήσιο εκπρόσωπο του προσοδοθηρικού κρατισμού. Το πρόσωπο στο οποίο συμπίπτουν ο καραμανλικός κοινωνισμός και ο αριστερός με τον λαϊκοδεξιό κρατισμό. Που αντί να στοχοποιήσει τον μινώταυρο των φοροφαγάδων, κυνηγά ως άλλος Ιαβέρης με πάθος έναν εικονικό, φαντασιακό, μινώταυρο. Δικής του εμπνεύσεως. Εκείνον του επάρατου νεοφιλελευθερισμού. Που αποτελεί τον διαχρονικό και μόνιμο εχθρό όλων των κρατιστών.


Του Γιώργου Μπιλλίνη
liberal.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο μας, αυτα μας αξιζουν?? Ένα ματσο ανεπαγγελτοι να αποφασιζουν για έναν ολοκληρο λαο που εχει δουλεψει μια ζωη αξιοπρεπως, και προσπαθει ακομη.!!
Χρειαζομαστε μια επανασταση αξιοπρεπειας, δεν ανεχομαστε άλλο κοροιδιλικι, δεν ανεχομαστε άλλο αυτους τους ανθρωπους να διαφεντευουν τη μοιρα μας.!!
Ποιοι είναι αυτοι και με ποιο δικαιωμα.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μονο για σκεπτομενους πολιτες..
https://www.youtube.com/watch?v=plE5XeLVcaY
Σε μπαράζ νέας υποκρισίας, διανθισμένης με χυδαία επικοινωνιακή προπαγάνδα προς τον ελληνικό λαό επιδίδεται ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός και η, καταφανώς πλέον, προδοτική κυβέρνηση, στην προσπάθειά τους να περισώσουν ότι περισσότερο μπορούν από το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος και την διαφαινόμενη νομοτελειακή τους κατάρρευση.
Το κυβερνητικό συνονθύλευμα, στο όνομα της δήθεν αξιολόγησης, και της ανεύρεσης του καλού και του κακού εταιρικού Θεσμού ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη, επιχειρεί να εμφανιστεί στους ιθαγενείς ως η κυβέρνηση που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις των δανειστών, ενεργεί κυρίαρχα και δημοκρατικά, ενώ καταθέτει ληστρικά νομοσχέδια, κι ενώ η ίδια έχει παραδώσει με την υπογραφή του 3ου μνημονίου τα κλειδιά της χώρας στους ξένους επικυρίαρχους.
«Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτς.
Το θέμα της δημοκρατίας και της κυριαρχίας για τον κ. Τσίπρα και τον υποτελή θίασό του, εξαντλείται στα μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων. Δηλαδή, κυριαρχία δεν σημαίνει η εξ’ αρχής απόρριψη των στόχων και η κατοχύρωση ανεξάρτητης πολιτικής, αλλά η ελευθερία επιλογής του τρόπου επίτευξής τους.
Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει. Γνωρίζει πολύ καλά την προδοσία που υφίσταται. Γνωρίζει πως το μέλλον που επιφυλάσσουν γι’ όλους μας, θα είναι αβίωτο, στηριγμένο στην καταστροφή και την αναξιοπρέπεια της επαιτείας. Θα είναι μέλλον χωρίς δικαιώματα, χωρίς πατρίδα. Οι «φίλοι εταίροι» με την οικονομική, δημοσιονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει, και την προετοιμασία για το 4ο μνημόνιο και το διπλό παράλληλο νόμισμα που απεργάζονται, έρχονται τώρα να σφίξουν ακόμα περισσότερο την μέγγενη, με την καθ’ όλα παράνομη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, καθιστώντας την χώρα έρμαιο στις μεθοδεύσεις των κυρίαρχων ελίτ και του επεκτατισμού τους.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό, σε πλήρη επαγρύπνηση. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από το σημερινό πολιτικό καθεστώς, που 6 χρόνια τώρα δίνει διαπιστευτήρια καλής διαγωγής και υποτέλειας, σε ξένα και ντόπια συμφέροντα που νέμονται την εργασία, την περιουσία και το βιός, την ίδια την ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Συμφέροντα που επιβουλεύονται την υπόσταση και την ύπαρξη ολόκληρης της χώρας.
Tο ΕΠΑΜ παλεύει για πραγματικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Παλεύει για δημοσιονομική και νομισματική ανεξαρτησία, χωρίς το άχθος του χρέους, έξω από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και την σκλαβιά της τραπεζοκρατίας που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παλεύει για πραγματική δικαιοσύνη, που θα επιτρέψει την τιμωρία των ενόχων για την επιβολή της κατοχής, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Παλεύει για κοινωνική χειραφέτηση και λαϊκή κυριαρχία, με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τον λαό μας, από τον ίδιο τον λαό μας. Ενα νέο Σύνταγμα.
Το ΕΠΑΜ διαμηνύει στους εκπρόσωπους του ενδοτισμού και του δοσιλογισμού, ότι δεν αργεί η ώρα που θα βιώσουν την ανταπόδωση του ελληνικού λαού, στο όνομα της πραγματικής δημοκρατίας και κυριαρχίας του. Στο όνομα της εθνικής ανεξαρτησίας του. Λαός Ενωμένος ποτέ Νικημένος.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ. Αθήνα 15 Απριλίου 2016.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Ty_rZiDwLFs
Στην ελλαδα τελικα ο κοσμος τα δεχεται όλα, δεν εξηγειται αλλιως. Μιλαμε για μια κατασταση που αξιζει επιστημονικη μελετη. Χρονια τωρα ο ελληνικος λαος εχει δεχθει με κατεβασμενα τα χερια και σκυμμενα τα κεφαλια, το 1ο μνημονιο το μεσοπροσθεσμο, το δευτερο μνημονιο, και την προδοσια και τα ψεμματα του Συριζα και των Ανελ. Με αποκορυφωμα την ολοκληρωτικη απορριψη του αποτελεσματος του δημοψηφισματος, στις 5/7/2015, και την ψηφιση του 3ου μνημονιου. Αλλα ξεχασα εχουμε διασωθει ξανα ξανα και ξανα. Μας δινουν χρημα οι ευρωπαιοι μας λενε, εχουμε αποφυγει την χρεοκοπια, μας εχουνε πει. Και πανω απολ ειμαστε ακομα ευρωπαιοι. Ακομα μελη της περιφημης ευρωπαικης οικογενειας, και της ευρωζωνης, και φυσικα περαν της διασωσης μας ζουμε κάθε μερα το περιβοητο «ευρωπαικο ονειρο». Προφανως γιαυτο μας λενε ότι τα μνημονια είναι ευλογια, και προφανως γιαυτο το λογο οδευουμε ολοταχως προς το μνημονιο Ν4, για ακομα περαιτερω διασωση και ευρωπαικη προοπτικη.μα δεν ταεβαλε η κυβερνηση της φασιστερας με το ΔΝΤ υστερα από τις διαρροες που ειδαν το φως της δημοσιοτητας? Ελα μωρε καλο παιδι ο Τσιπρας, προσπαθει, διαπραγματευται σκληρα, οι αλλοι εφεραν τη χωρα στο σημερινο της χαλι, δεν μπορει να κανει τιποτα, ουτε τα θελει αυτά. Ειμαι κατι παραπανω από σιγουρος ότι πολλοι από εσας οι κατατ’αλλα κουτοπονηροι μη ευκολοπιστοι ελληναραδες του καφενειου και του καναπε, αυτό ακριβως λετε και δικαιολογιετε ολο το ξεπουλημα και ολη την προδοσια της τωρινης κυβερνησης.
Προσφατα η κυβερνηση της σωτηριας που θα εβγαζε τα καγκελα και τα ΜΑΤ από τους δρομους, και θα εβαζε φρενο στις ιδιωτικοποιησεις, υπεγραψε το οριστικο ξεπουλημα του λιμανιου του Πειραια, για μολις 345 εκ.€ στην κινεζικη κοσκο, ένα ξεπουλημα που χαρακτηριστηκε από τον ΠτΔ ως επενδυση. Αν εννοουσε επενδυση στην καταστροφη θα ειχε δικιο, γιατι για τετοια περιπτωση μιλαμε. Ένα από τα μεγαλυτερα λιμανια της ευρωπης του οποιου οι εγκαταστασεις εχουνε αξια πανω από 5δις€!!!!!!! Ξεπουληθηκε για λιγοτερο από 1/8 του ποσου αυτου. Την ιδια στγμη ενας τερματικος σταθμος στη Τουρκια 3 φορες μικροτερος απτον Πειραια, εξαγοραστηκε από την ιδια την κοσκο για πανω από 800 εκατ €.!! Είναι τετοιο το μισος σας και ο διχασμος σας που αντι να διαμαρτυρεστε λετε μπραβο γιατι όπως λετε παιρνουν μεγαλους μισθους οι κρατικοδιατοι του λιμανιου, αντι δηλαδη να απιτειται να περνετε κεισεις καλυτερς αποδοχες, ζητατε να μειωθουν και αυτές των υπολοιπων, χωρις το παραμιρκο ενδιαφερον για τις επιπτωσεις που θα εχουνε όλα αυτά για την οικονομια αλλα και την κοινωνια. Αλλα ξεχασα διασωθηκαμε και μειναμε στη ευρωπη. Μαλλον γιαυτο δεν ειδα κανεναν να διαμαρτυρεται γιαυτο το ωμο ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας. Ένα ξεπουλημα το οποιο ειχε υποσχεθει ο τοτε αριστερος Τσιπρας ότι θα απετρεπε. Αλλα ακτι θα ξερετε σιγουρα, ειστε τοσο κουτοπονηροι, ιδιοφυιες της πολιτικης, αρπαζετε πουλακια στον αερα, δεν σας ξεφευγει τιποτα, και δεν σας ξεγελαει κανενας, γιαυτο δεν σηκωθηκλατε απτον καναπε και την εκπομπη του χουντονικολαου και το φειςμπουκ, ξερετε τι κανετε, η χωρα είναι σε καλα χερια, παραμενουμε ευρωπη, κιεσεις στον καναπε σας. Γιαυτο λιαν συντομως θα δεχθειτε και το μνημονιο Ν4, θα το καταπιειτε και θα πειτε και ευχαριστω για τη διασωση για άλλη μια φορα.

Δημοσίευση σχολίου