Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Οι εχθροί του κρασιού ~ Τι να μην τρώτε όταν το πίνετε


Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα λευκά κρέατα...  Δεν είναι ότι πρέπει να είστε κρεατοφάγοι για να απολαύσετε το κρασί. Τα ζυμαρικά, το ψωμί και όλα τα τυριά σίγουρα ενισχύουν την αξία ένός καλού ποτηριού κρασί όσο οποιοδήποτε κομμάτι κρέας. Στην πραγματικότητα, μάλλον φαίνεται ότι το κρασί συνδυάζεται με τα πάντα! Ψάρια, καυτερά, γλυκά ακόμη και χάμπουργκερ. Το κρασί φαίνεται να μην έχει όρια... Κι όμως! Υπάρχουν κάποια υλικά που αναμφισβήτητα είναι εχθροί του κρασιού.


Τσίχλα: Θα μπορούσε να είναι μέντα, θα μπορούσε να είναι σταφύλι, θα μπορούσε ακόμη και να είναι μια απλή τσιχλόφουσκα. Ό,τι και αν είναι, δεν θα πρέπει να είναι ένα πράγμα: στο στόμα σας. Οποιαδήποτε γεύση τσίχλας μπορεί να αλλοιώσει την γεύση που έχει το κρασί. Ακόμη και αν η τσίχλα είναι στο στόμα σας για ώρες, οπότε έχει χάσει την ισχύ της, μπορεί να εξακολουθεί να έχει σημαντική επίδραση στη γεύση σας. Για το λόγο αυτό, ποτέ μην δοκιμάσετε κρασί, ενώ μασάτε τσίχλα και μην το κάνετε επίσης τις προηγούμενες ώρες πριν να πιείτε ένα ποτήρι κρασί. Αν τυχαίνει να μασάτε τσίχλα, φτύστε την και καθαρίστε τον ουρανίσκο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να γευτείτε το κρασί, και όχι την τσίχλα.

Οδοντόκρεμα: Μην βουρτσίσετε τα δόντια σας ή μην χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα αμέσως πριν δοκιμάσετε ένα δείγμα κρασιού. To βουρτσισμα των δόντιών ή η χρήση στοματικού διαλύματος μπορούν να καταστρέψουν όλη την εμπειρία. Ακριβώς όπως μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας πριν από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι θα σας φέρει μια πικρή γεύση στο τέλος, το ίδιο θα γίνει αν συνδυάσετε Colgate με Ξινόμαυρο! Με αυτό δεν λέμε ότι οι πότες κρασιού δεν πρέπει ποτέ να φροντίζουν την στοματική τους υγιεινή, απλώς να την εντάξουν ανάλογα με το πρόγραμμα τους και την λίστα κρασιών τους και κυρίως στο τέλος μιας δοκιμής η ενός γεύματος.

Δυόσμος/ Μέντα: Ακριβώς όπως με το δίλημμα της οδοντόκρεμας, η κατανάλωση προιόντων με γεύση δυόσμο πριν ή κατά τη διάρκεια της οινοποσίας αναιρεί την εμπειρία και αλλοιώνει τις γεύσεις. Έτσι, αφήστε στην άκρη τις καραμέλες μέντας, αγνοήστε τα σνακ με γεύση μέντας και πείτε όχι σε αυτό το παγωτό μέντα που έχετε στην κατάψυξη. Δεν έχει σημασία πόσο σας κοιτάζει και σας ικετεύει να το φάτε , δεν πρέπει να το κάνετε. Η γεύση μέντας μπορεί να εξουδετερώσει ακόμη και το ισχυρότερο κρασί, αφήνοντας ,κυριολεκτικά, μια άσχημη γεύση στο στόμα σας. Ακόμη και κάτι μικρό όπως το πιπίλισμα ένός Tic Tac μπορεί να βλάψει την εμπειρία. Τα φύλλα μέντας και δυόσμου, όμως, μπορούν να καταναλωθούν.

Ξύδι: Στον κόσμο του κρασιού, το ξίδι πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με ένα μεγάλο “ΟΧΙ”. Το ξύδι και το κρασί είναι ξεκάθαρα θανάσιμοι εχθροί! για το λόγο αυτό, το ξύδι πρέπει να παραλείπεται, ακόμη και όταν πρόκειται για σαλάτα. Μία από τις καλύτερες εναλλακτικές είναι να χρησιμοποιηθεί το κρασί ως αναπληρωματικό του ξυδιού στο dressing μιας σαλάτας. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιήσετε σως βινεγκρέτ, φτιάξτε μια σως με λάδι, κρασί, και ό, τι καρυκεύματα θέλετε. Αυτό θα εμποδίσει το salad bar σας να αναμειχθεί με το μίνι μπαρ σας.



http://www.krasiagr.com/exthroi-tou-krasiou-ti-na-min-trwte-otan-pinete-krasi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου