Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Θέτουν ως εισόδημα και τα «εταιρικά» αυτοκίνητα


Την πολύπαθη αγορά αυτοκινήτου, κρατούσαν όρθια τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις «εταιρικών αυτοκίνητων», τα γνωστά ως leasing.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σχεδόν το 60% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων είναι τα leasing. Και μπορεί η συγκεκριμένη μορφή πώλησης να επιφέρει μικρά κέρδη στις εταιρείες που εμπορεύονται στον κλάδο, φέρνει όμως τεράστια δημοσιονομικά έσοδα στο κράτος.

Η Κυβέρνηση έρχεται να χτυπήσει ουσιαστικά και το συγκεκριμένο έσοδο, θέτοντας ως εισόδημα, στον κάτοχο του εταιρικού αυτοκινήτου, το 80% της συνολικής δαπάνης για αυτό, από το 30% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Και όταν εννοούμε «συνολικής δαπάνης» το Υπουργείο συμπεριλαμβάνει και τα τέλη κυκλοφορίας, τα ποσά συντήρησης και επισκευής, αλλά και το χρηματοδοτικό κόστος που αντιστοιχεί στην αγορά του οχήματος ή του μισθώματος. Με λίγα λόγια θα θεωρούν ως εισόδημα προς τον εργαζόμενο-ιδιοκτήτη κλπ ακόμα και τους τόκους από το leasing του αυτοκινήτου. Σημειώστε δε, πως το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών «εταιρικών αυτοκινήτων», είναι πωλητές, με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως κάτοχοι εταιρικών αυτοκινήτων θα σπεύσουν να επιστρέψουν στις εταιρείες χρονομίσθωσης τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν, αφού θα τους αυξάνει υπερβολικά το εισόδημά τους, κάτι που θα τους ανεβάζει φορολογικές κλίμακες, δηλαδή θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο εισοδήματος. Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα αν θα ισχύσει το ίδιο για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα του δημοσίου…

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν τα εμπνεύστηκε νοήμων νους που ονειρεύεται ανάπτυξη των αγορών…



ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ / newsauto.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιον αφορα η κατασταση αυτή, οποιον εχει επηρεασει τη ζωη του, και νιωθει ότι είναι ξεπουλημενο ολοκληρο το πολιτικο προσωπικο…ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

Δες το σαν μια γιορτή, μια γιορτή που θα κάνουμε όταν τους στείλουμε στο διαολο... https://goo.gl/fI7Ljp

"Αυτή η μαχη θα κερδιθει, γιατι αν δεν κερδιθει, εχουμε τελειωσει σαυτο το τοπο".!!!!!!!
https://youtu.be/xb1AWmLUpbQ?t=1s

"Κινητοποίηση 22 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος
Την Κυριακή, 22 Μαΐου, θα ψηφιστεί το νέο πολυνομοσχέδιο κόλαφος 7.000 σελίδων, που περιλαμβάνει την παράδοση του συνόλου της δημοσιονομικής πολιτικής και του δημοσιονομικού μηχανισμού του κράτους σε μια «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων», καθώς επίσης και το νέο υπέρ - Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα και πράσινα δάνεια των πολιτών, μια σειρά αποτρόπαιων μέτρων αύξησης άμεσης και έμμεσης φορολογίας ύψους 1.8 δις ευρώ και βέβαια την τροπολογία για τον γνωστό κόφτη που στοχεύει σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες.
Το ΕΠΑΜ θα δώσει το παρόν του στην πλατεία Συντάγματος, σε ένα μαζικό και λυτρωτικό συλλαλητήριο, με ένα νέο ΟΧΙ, που θα ανοίξει τον δρόμο για μια Ελλάδα λαϊκά κυρίαρχη και εθνικά ανεξάρτητη, απελευθερωμένη από κάθε είδους τυραννία, εξάρτηση και κατοχή.
Αθήνα 19 Μαΐου 2016
Ο Τομέας Κινητοποιήσεων του ΕΠΑΜ
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι πατριωτες εδω στη σαλονικη σημερα εκατονταδες τουρκοι στο λεγομενο σπιτι του κεμαλ γιορταζουν την εθνικη τους γιορτη που ειναι η αποβαση του κεμαλ στη σαμσουντα και την τελικη φαση της γενοκτονιας του ποντιακου ελληνισμου.
γυρνουσαν υπερηφανοι και θρασυτατοι στη πολη με καπελα με τη τουρκικη σημαια και σημαιες στο πετο και γελουσαν σαν επικυριαρχοι. μας ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι και θελαμε να τους σφαξουμε ολους.
διπλα μας οι πανηλιθιοι αστοι ουτε που πηραν χαμπαρι τι εγινε και μαλιστα πολλοι αριστεριστες φοιτητες με τις κοτσιδουλες τους τους χαμογελουσαν φιλικα(τα ταξικα τους αδερφια)....ας μην ξεχναμε οτι το 22 οι κομουνιστες ηταν με τον κεμαλ κατεντολην του αρχηγου τους του λενιν, οπως και το 40 ηταν με γερμανους ιταλους αλβανους και βουλγαρους κατακτητες,κατεντολην του αρχηγου τους σταλιν αυτη τη φορα, και σφαζαν τους ελληνες.

παρακατω ειδαμε 2 αυτοκινητα με ΜΚ απο θρασυτατους σκοπιανους οι οποιοι επισης ανετοι χαχανιζαν και φωναζαν. αυτους τους βρισαμε αγρια στα αγγλικα αλλα και αυτοι και στο τελος μας υψωσαν και κωλοδαχτυλο....ο πανηλιθιος κοσμος γυρω μας κοιτουσε εμας με αποδοκιμασια σαν να ειμαστε εμεις οι τρελοι....

ουτε 100000000000000000000000000000 χρυσαυγες φτανουν πλεον να αντιστρεψουν τη κατασταση.....

Ανώνυμος είπε...

@19 Μαΐου 2016 - 6:25 μ.μ. αυτοι εινια απασχολημενοι να τηρουν πιστη στον φυρερ, να πολεμουν οτι σκατα τους βαζουν, πακιστανια αφγανα λαθρο ναναι κιοτι ναναι τεςπα, ετσι γιατι αν δεν υμνησεις τον φυρερ θα σε πλακωσει αλλα απτην αλλη εδω ειναι μεσα και το ξυνουνε κυριολεκτικα, εχουνε κατσει και παιζουν τις κουμπαρες, μονο οταν τους πουνε να πανε σε καμμια λαικη τοτε μονο το παιζουνε αντρες..χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Αντί να τους πείτε μπράβο γράφετε ότι είναι βλακείες. Εγώ που δεν έχω εταιρικό αυτοκίνητο, έχω τεκμήριο και πρέπει να παραδώσω τις πινακίδες γιατί δεν καλύπτουν τα εισοδήματα μου το αμάξι. Άμα φορολογούσαν και τις εταιρείες με την μέγιστη κλίμακα θα ήταν αριστεροί. Δεν μπορεί με το ίδιο εισόδημα ο μεγαλομέτοχος να πληρώνει 29% φόρο όπως ο μεσαίος μισθωτός η ο μικροεπαγγελματίας. Η μεγαλύτερη απάτη είναι η αυτοτελής φορολογία που ευνοεί τους πλουσίους. Όλα στο εισόδημα από κάθε πηγή και μετά συντελεστής φορολόγησης.

Κρασοπατήρ είπε...

Φίλε ανώνυμε το άρθρο αναφέρει ότι θα επιβαρύνει ως εισόδημα τους χρήστες των εταιρικών αυτοκινήτων. Το μέτρο είναι άδικο γιατί χάνει χρήματα ο απλός εργαζόμενος, αλλά και ο επιχειρηματίας που έχει χιλιοφορολογηθεί σε αυτήν τη χώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουνε νέες εταιρίες με αυτές τις συνθήκες.

Ανώνυμος είπε...

θα επιβαρύνει ως εισόδημα τους χρήστες των εταιρικών αυτοκινήτων σωστά. Δεν θέλει να δείρει τον Γάιδαρο και δέρνει το σαμάρι.
Ο επιχειρηματίας που έχει χιλιοφορολογηθεί???
Μέτοχος Α.Ε. με 5.000 μετοχές και κέρδος 1 Ευρώ ανά μετοχή πληρώνει σε ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ με το ίδιο ποσοστό
με μέτοχο 1.000.000 μετοχές. ΠΌΣΟ ΔΊΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ ΕΙΝΑΙ

Δημοσίευση σχολίου