Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το δημόσιο έλλειμμα στο 13% ~ Οι χθεσινοί Νέοι Φάκελοι (Βίντεο)


Την εκτίμηση ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ εξέφρασε ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το ερώτημα προς το λαό δεν είναι εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά εάν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι...

Για το λόγο αυτό ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.

Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. «Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.



null

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου