Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«Απαλλοτρίωση» αντικειμένων από το Μέγαρο Υπατία



Οικογενειακά κειμήλια εκλάπησαν κατά την παραμονή των 275 (ψευδο)απεργών πείνας. (-Νταξ, δεν χάθηκε & ο κόσμος για λίγες πετσετούλες -ψιλοϋπερβολικό το αρθράκι).

Το νεομπαρόκ κτήριο της οδού Πατησίων είχε παραχωρηθεί δωρεάν, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του.
Από την πρώτη στιγμή οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι...
 έκριναν το κτήριο ακατάλληλο και κατάγγειλαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες κράτησαν για ιδία χρήση τον τελευταίο όροφο, προκειμένου να λειτουργεί η εταιρεία κατά το 15ήμερο της φιλοξενίας.

Κατάγγειλαν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες κράτησαν για ιδία χρήση κάποιες τουαλέτες.

Οι (ψευδο)απεργοί δεν αποδέχτηκαν να μεταφερθούν αλλού μετά το πέρας των 2 εβδομάδων (παρά το γεγονός ότι βρέθηκε άλλος κατάλληλος χώρος).

Οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν σε κλοπές αντικειμένων στο Μέγαρο Υπατία.

Μέχρι στιγμής καταγράφονται ως κλαπέντα: 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τipaldi, συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αι.(16 κομμάτια) και 26 κεντημένες πετσέτες φαγητού από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη. ‎
tovima.gr

Η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία, Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη, σύζυγος του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων KAPA Research Ντίνου Ρουτζούνη, δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση των μεταναστών από το Μέγαρο, τους καταγγέλλει μέσω facebook ότι της έκλεψαν κειμήλια όλο αυτό το διάστημα που τους φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με την κα. Ρουτζούνη εκλάπησαν 26 κεντημένες πετσέτες φαγητού, από τα κεντήματα της προγιαγιάς από τη Σμύρνη, δύο ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του δέκατου ένατου αιώνα.

Γράφει συγκεκριμένα η Χρυσάνθη Ρουτζούνη:
“Προς τον κο Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας”. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας “εκ των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Yπατία ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε, το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ”.

Με νέα της ανάρτηση συμπληρώνει: “Εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που “υπεξαιρέθηκαν” από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 “μεταναστών απεργών πείνας”, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos.”

Aφού καταμέτρησε ένα ένα τα απωλεσθέντα αντικείμενα, το βράδυ της Πέμπτης επανήλθε με νέα και τελευταία διαδικτυακή διευκρίνηση: «Η περιπέτεια της Υπατίας έληξε. Λίγοι αμετροεπείς είναι πλέον εκτός χώρας».

Έκτοτε, η κυρία Κωνσταντακάτου δεν έχει επανέλθει με κάποιο νέο γραπτό ή προφορικό διάβημα προς τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης: “Oι απεργοί πείνας φιλοξενήθηκαν σε χώρους που εκ των προτέρων είχε αδειάσει ο ιδιοκτήτης. Όλα τα υπόλοιπα δωμάτια με τα πολύτιμα αντικείμενα ήταν κλειδωμένα. Απορούμε από που προκύπτουν όλα αυτά”, δήλωσαν στο Έθνος της Κυριακής μέλη της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

1 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Τώρα, τί να πούμε; Να πιάσουμε κλωστες και βελόνες, να φτιάξουμε καινούργια;

Δε μας απαρατας, ρε κυρα μου! Όταν έπαιρνες χρήματα απ' τον πρύτανη, ήταν καλα;

Δημοσίευση σχολίου