Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΟΚΑΝΑ ~ Δαπάνες για μεθαδόνη 300. Δαπάνες για κινητά...


Παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών στα οικονομικά του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ζητά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Πλασματικές εφημερίες, «φουσκωμένοι» λογαριασμοί κινητών, αλλά και υπερτιμολογήσεις υλικών είναι μόνον μερικά από τα οικονομικά σκάνδαλα που εντόπισαν οι ελεγκτές και οδήγησαν τον Οργανισμό σε χρέη 37,5 εκατ. ευρώ.

Το ταμείο του ΟΚΑΝΑ ξόδεψε...
 2.851,5 ευρώ για το κινητό (μηνιαίος λογαριασμός) ενός υπαλλήλου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Ρακιντζή, ενώ η δαπάνη για τη μεθαδόνη δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, η δαπάνη για τις τηλεπικοινωνίες στον ΟΚΑΝΑ αγγίζει τις 400.000 ευρώ!

Οι ελεγκτές εντόπισαν και συνεργασίες «μαϊμού» του Οργανισμού με ξενοδοχεία για τη φιλοξενία άστεγων θεραπευόμενων. Όπως υπογράμμισε, χθες, η νέα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλλιώρη, τον Απρίλιο του 2010 διαπιστώθηκε χρέωση για 24 αστέγους, αν και στο ξενοδοχείο διέμεναν μόνον 16.

Αλλά και για τη μετεγκατάσταση της Δ' Μονάδας Αποκατάστασης στο νοσοκομείο «Σωτηρία» -ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός δεν ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ- το κόστος τελικά τριπλασιάστηκε.

Επιπλέον, στο πόρισμα των ελεγκτών γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για καταβολή πλασματικών υπερωριών, για πληρωμή ενταλμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος, ακόμη και για παράνομες προσλήψεις χωρίς την έγκριση του ΑΣΕΠ.
Πάντως, όπως υπογράμμισε η κ. Μαλλιώρη, προτίθεται να προχωρήσει «χωρίς καθυστέρηση στις αναγκαίες ενέργειες πειθαρχικού ελέγχου για συγκεκριμένες πράξεις ή καθυστερήσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου