Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Φασίστες ~ Φοιτητές Τρομοκράτες


Του Αχιλλέα Γραβάνη καθηγητού Πανεπιστημίου Κρήτης

Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου προκειμένου να υπογράψει την 'αδελφοποίηση' του ΠΑΓΝΗ με το Νοσοκομείο Λεμεσού. Στη Κρήτη βρέθηκε και ο Έλληνας Υπουργός Υγείας για την υπογραφή της συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του πρωτόκολλου συνεργασίας 10 επώνυμοι "φοιτητές" της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, γνωστής αριστερίστικης φοιτητικής παράταξης με πολιτική και οργανωτική αναφορά σε αριστερίστικο κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή παρατάχτηκαν...
στο χώρο της συνάντησης και 'στόλιζαν' τους προσερχόμενους στην εκδήλωση με υβριστικές εκφράσεις που θα τις ζήλευαν και τα πιο ακραία στοιχεία του υποκόσμου!

Το ίδιο και τους καθηγητές τους.

Είναι οι ίδιοι "φοιτητές" οι οποίοι τρομοκρατούν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από τα πιστεύω τους, απειλούν ότι θα κάνουν γης μαδιάμ το Πανεπιστήμιο εάν τολμήσει να προσκαλέσει για ομιλία κάποιον που εκφράζει διαφορετικές απόψεις από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν, καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο όποτε το επιθυμούν και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν που δεν συμφωνεί μαζί τους, ή εισέρχονται βίαια στη Σύγκλητο και διακόπτουν κατά βούληση τη λειτουργία του σημαντικότερου οργάνου του Πανεπιστήμιου.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση στους περισσότερους από εμάς που εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο ότι στην καθημερινή ζωή μας κυριαρχεί ο φασισμός επιθετικών μειονοτήτων. Το ελληνικό πανεπιστήμιο τείνει σε ένα ανελεύθερο πανεπιστήμιο, σε κατάσταση πολιορκίας!

Οι περισσότεροι φοιτητές και καθηγητές φοβούνται να εκφρασθούν, αποστασιοποιούνται προκειμένου να επιβιώσουν μέσα σε ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Οι πραγματικά πολιτικοποιημένοι φοιτητές έχουν μείνει λίγοι, δεν εκφράζονται.

Οι κομματικοποιημένοι φοιτητές αποκαρδιωμένοι δεν συμμετέχουν, δεν αντιστέκονται. Οι διοικήσεις των Τμημάτων και του Πανεπιστημίου κοιτάζουν παγωμένες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν επεμβαίνουν.

Σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού "φοιτητές" με ανάλογη υβριστική συμπεριφορά θα είχαν διαγραφεί δια παντός. Δυστυχώς στη χώρα μας αποτελούν τους κυρίαρχους του "ακαδημαϊκού συστήματος". Εκβιάζουν απειλούν, τρομοκρατούν, υβρίζουν δίχως κανένα τίμημα.

Η συμπεριφορά αυτή βέβαια δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών μας. Επιτέλους στην Ελλάδα θα πρέπει να αποδίδεται η ευθύνη σε προσωπικό και όχι σε συλλογικό επίπεδο. Είναι παρήγορο που πρόσφατα έγινε η αρχή στο πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο τιμώρησε δύο φοιτητές του με την ποινή της εξάμηνης αναστολής φοίτησης με αναστολή.

Οι δύο φοιτητές, μέλη φοιτητικής παράταξης της γνωστής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, διέλυσαν επανειλημμένα τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων. Η ποινή βασίστηκε στον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου για την αντιμετώπιση ανάλογων πράξεων.

Είναι θέμα επιβίωσης του ελληνικού Πανεπιστημίου η αντίσταση σε ανάλογες πρακτικές. Καταρχάς η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει την ακαδημαϊκή λειτουργία με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Έπειτα, οι σκεπτόμενοι, ευαίσθητοι και πολιτικοποιημένοι φοιτητές μας (είναι η πλειοψηφία) πώς ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές που προσβάλλουν την φοιτητική ιδιότητα, τις προσπάθειες τους για μόρφωση και πρόοδο, την με αγώνες κερδισμένη ελευθερία της επιστημονικής και πολιτικής έκφρασης;

Ένα πανεπιστήμιο του φόβου, της μη ανεκτικότητας, της βιαιοπραγίας δεν έχει νόημα να λειτουργεί, προσβάλλει τον ακαδημαϊκό χώρο. Ας το κλείσουμε εμείς για λόγους αρχής και όχι οι τρομοκρατούντες 'φοιτητές' και οι φασίζοντες ινστρούχτορες τους.

***Μετα την δημοσιευση του παραπανω αρθρου τα φοιτητικα ταγματα εφοδου των ψευτοαριστερων ναζι αρχισαν να απειλουν ανοικτα και δημοσια των καθηγητη Γραβανη: Συνιστούμε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να επανεξετάσουν το θέμα Γραβάνη. Να μην του κλείσουν μόνο την έδρα. Να του κλείσουν το σπίτι! Λίγο ψάξιμο θα χρειαστεί...

http://foithtikokinhma.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου