Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Τα μαζεύουν οι Βαρδάριοι από τα πτυχία


Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων, Α1, ο οποίος ανέδειξε το γεγονός ότι το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, μίας πόλης στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΒ, το εν λόγω Ίδρυμα, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΒ, αποσύρει τη χρήση του συμβόλου του αστεριού της Βεργίνας από τα πτυχία των αποφοίτων του.

"Το υπουργείο Εξωτερικών, ως αρμόδιο όργανο για την τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακντόναλντς και της Ελλάδας,...
 από την 13η Σεπτεμβρίου του 1995, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 2 της Συμφωνίας, η Δημοκρατία της Μακντόναλντς υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές" αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΒ προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Στιπ.

"Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΞ υποδεικνύει την ανάγκη να λάβει αμέσως το Πανεπιστήμιο τα απαραίτητα μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Δημοκρατία της Μακντόναλντς από την Ενδιάμεση Συμφωνία" καταλήγει η επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΒ, την οποία μεταδίδει ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, Α1.
Το πανεπιστήμιο του Στιπ έκανε αμέσως αποδεκτές τις υποδείξεις αυτές του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΒ. "Σχετικά με τις υποδείξεις σας, σας αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιο έλαβε εκτάκτως μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει" αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Πανεπιστημίου του Στιπ προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΒ.

Υπενθυμίζεται ότι το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ (πόλη στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΒ), το οποίο ιδρύθηκε το 2007. Το όλο θέμα ανέδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός Α1, σχολιάζοντας ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΒ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης βρίσκεται στην τελική φάση της.

Τόσο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΒ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Νίκολα Τοντόροφ, μετά το σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, δήλωσαν άγνοια και πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάμειξη στην απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας στα πτυχία που απονέμει το εν λόγω πανεπιστήμιο.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία της Μακντόναλντς, καλό!

Δημοσίευση σχολίου