Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών ~ Β' ΠΠ κεκλεισμένων των θυρών Επ. 2 (Βίντεο)


Δραματοποιημένη σειρά ντοκυμανταίρ του BBC που επιχειρεί να αποκαλύψει για πρώτη φορά, αξιοποιώντας τα στοιχεία της σύγχρονης ιστορικής έρευνας, το τι ακριβώς συνέβαινε «κεκλεισμένων των θυρών» στο γραφείο του Στάλιν. Ο Ιωσήφ Στάλιν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει σχέσεις τόσο με τους ηγέτες των μεγάλων δημοκρατικών χωρών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, όσο και με τον Χίτλερ και τους Ναζί.

Στο δεύτερο επεισόδιο:

-Οι Ναζί προελαύνουν ακάθεκτοι προς τη Μόσχα, συντρίβοντας τους απροετοίμαστους, πρώην Σοβιετικούς τους συμμάχους.

-Λίγο πριν την κατάρρευση, τον Οκτώβρη του '41, ο Στάλιν αποφασίζει η έσχατη γραμμή άμυνας να στηθεί έξω από τη Μόσχα. Μπροστά στον κίνδυνο, υπογράφεται συμμαχία με Βρετανούς και ζητείται η εδραίωση των Σοβιετικών στα εδάφη που κατέλαβε, κάτι το οποίο ο Τσόρτσιλ απορρίπτει.

-Ο μεγαλύτερος όμως σύμμαχος του Στάλιν, αποδεικνύεται ο βαρύς χειμώνας, που καθηλώνει τις ναζιστικές μηχανές μέχρι την άνοιξη του '42.

-Η αντεπίθεση των Σοβιετικών με το λιώσιμο των πάγων, καταλήγει σε ακόμη μια πανωλεθρία. Τεράστιες οι απώλειες σε στρατό, αλλά ακόμη πιο μεγάλες οι απώλειες σε άμαχους από λιμοκτονία.

-Μπροστά στον αφανισμό, ο Μολότωφ αναζητά μια κίνηση αντιπερισπασμού από την Αμερική...





  



Ακόμη, από την ίδια σειρά:

Επ. 1 ~ Η συμμαχία Στάλιν & Χίτλερ



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε πότε το δείχνει η ΕΤ1,ξέρεις ;

Κρασοπατήρ είπε...

Παλιά σειρά είναι. Συνολικά 6 επεισόδια, θα τα ανεβάσω στο dailymotion.

Ανώνυμος είπε...

Ok,ευχαριστώ :)

**TESLA**

Δημοσίευση σχολίου