Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ~ «Μίνι» εκλογές λόγω Χρυσής Αυγής;

 
Θα παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να προκληθούν εκλογές;

Την φημολογία ενισχύουν με αναφορές τους κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής.

 

-Ως εμπνευστής της ιδέας εμφανίζεται ο Ηλ.Κασιδιάρης με σκοπό να προκληθούν εκλογές σε 15 περιφέρειες.

Σε μεθοδική διασπορά είδησης που θέλει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να προκληθούν τοπικές εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες μεταξύ των οποίων η Αʼ και η Βʼ Αθήνας, η Περιφέρεια αττικής, η Α' και Β' Θεσσαλονίκης έχουν επιδοθεί διάφοροι μηχανισμοί τις τελευταίες ώρες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κύκλοι από το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου επιβεβαιώνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες προσθέτοντας ότι «συζητείται το συγκεκριμένο σενάριο εδώ και δύο ημέρες».

Ως βασικός υποστηρικτής της άποψης για τις ομαδικές παραιτήσεις από τις βουλευτικές έδρες και άρα την πρόκληση εκλογών εμφανίζεται ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να το βλέπει θετικά αν και για την ώρα δεν υπάρχει τελική απόφαση, ενώ οι βουλευτές που φοβούνται ότι δεν θα ξαναεκλεγούν μένουν ουδέτεροι».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι πρόθεση της Χρυσής Αυγής με την συγκεκριμένη κίνηση είναι να προκαλέσουν εκλογές και να δείξουν ότι έχουν ακόμα αποδοχή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και προσθέτουν «με τον τρόπο αυτό θα απαντήσουν συνταγματικά στα χτυπήματα κάτω από την ζώνη που κάνουν τα καθεστωτικά συστήματα».


kafeneio.gr

Οι διαρροές περί ομαδικής παραίτησης του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν στα πολιτικο-δημοσιογραφικά γραφεία από το πρωί.

H επαναληπτική αναμέτρηση θα αφορά μόνο στην κάλυψη των κενών εδρών και όχι του συνόλου των εδρών των περιφερειών –ό,τι δηλαδή είχε συμβεί το 1992 με τις επαναληπτικές εκλογές στη Β΄ Αθήνας, όταν ο Δημήτρης Τσοβόλας έχασε την  έδρα του λόγω Ειδικού Δικαστηρίου.

Εάν πάντως η Χρυσή Αυγή υλοποιήσει την ιδέα της, τότε, λόγω του μεγάλου αριθμού βουλευτών (18 έδρες) που διαθέτει, δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις που να οδηγήσουν σε γενικές εκλογές αντί σε επαναληπτικές.


Η Χρυσή Αυγή διαθέτει 18 από τις 300 έδρες του Κοινοβουλίου:
  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Επικρατείας
  2. ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ Α΄Αθηνών
  3. ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ Β΄Αθηνών
  4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ Β' Αθηνών
  5. ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ Β΄Αθηνών
  6. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ Αιτωλοακαρνανίας
  7. ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Αττικής
  8. ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ηλείας
  9. ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ Εύβοιας
  10. ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ Α΄Θεσσαλονίκης
  11. ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Β΄Θεσσαλονίκης
  12. ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ Κορινθίας
  13. ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Λάρισας
  14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Μαγνησίας
  15. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ Μεσσηνίας
  16. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ Α΄Πειραιώς
  17. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ Β΄Πειραιώς
  18. ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΠΟΥΛΟΣ Σερρών




Σχόλιο:
(α) Αν παραιτηθούν, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, θα γίνουν τοπικές εκλογές μόνο στς περιφέρειες που εκλέγονται, και για τις συγκεκριμένες έδρες. Κανένα άλλο κόμμα δεν θα κατεβάσει υποψηφίους, οπότε δώρο, άδωρο, θα ξαναεκλεγούν οι ίδιοι με τον ίδιο αριθμό εδρών.

(β) Επίσης κάτω από ένα τέτοιο σενάριο εφόσον κάνενα άλλο κόμμα δεν θα κατεβάσει υποψηφιους, όποιος θα προσέρχεται στις κάλπες να ψηφίσει αυτόματα θα στοχοποιείται-φωτογραφίζεται σαν οπαδός της ΧΑ.

1 σχόλια:

73 super είπε...

Πάμε σε εκλογές. Το σενάριο εδώ... http://efoploo.wordpress.com/
Νέα δημοσκόπηση εδώ... http://pieria2004.wordpress.com/page/2/

Δημοσίευση σχολίου