Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Έτσι πρέπει να είναι η συμπεριφορά στους τουρκαλάδες ~ Μεταβολή και δρόμο από την Ολλανδία



ΒΙΝΤΕΟ από την απαγόρευση εισόδου της υπουργού της Τουρκίας στο προξενείο του Ρότερνταμ


Το δρόμο της επιστροφής για τη Γερμανία πήρε τα ξημερώματα της Κυριακής η υπουργός Οικογενειακών υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά.

Η Τουρκάλα υπουργός επιβιβάστηκε στο όχημά της και συνοδεία των ατόμων της...
προσωπικής της ασφαλείας, αλλά και των ειδικών δυνάμεων της ολλανδικής αστυνομίας αναχώρησε από το Ρότερνταμ με προορισμό το Ντίσελντορφ.

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο με τη συνομιλία της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά με τους Ολλανδούς αστυνομικούς έξω από το προξενείο στο Ρότερνταμ.

Στο βίντεο αυτό, οι Ολλανδοί αστυνομικοί με δόσεις αγγλικών, γερμανικών και τουρκικών λένε στην υπουργό ότι «έχουμε ρητή εντολή από τα υπουργεία ότι θα πρέπει να αποχωρήσετε από την Ολλανδία και να επιστρέψετε στη Γερμανία με το όχημα σας» για να ακολουθήσει η δική της απάντηση.
Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά αναφέρει αρχικά ότι «θα μπω στο προξενείο, αν μου επιτρέψετε, θα μπω». Και αφού συναντά άρνηση, λέει: «Θα είμαι εδώ μέχρι να μου δώσετε την άδεια. Δώστε μία απάντηση».

ΠΗΓΗ: Anadolu

Δείτε το βίντεο:





Ολλανδική Κυβέρνηση: Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη

Η Ολλανδία κατήγγειλε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή την «ανεύθυνη» επίσκεψη της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων στο Ρότερνταμ, αφού η Χάγη αποφάσισε να την απελάσει στη Γερμανία, απ’ όπου και εισήλθε στη χώρα.

«Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη. Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές την ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Καγιά δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία (…) Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει», ανέφερε η ολλανδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων έφτασε στο Ρότερνταμ οδικώς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας χθες Σάββατο βράδυ, όμως οι ολλανδικές αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

«Είμαστε εδώ επί τέσσερις ώρες», είχε δηλώσει η Καγιά στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και συμπλήρωνε: «Η ολλανδική αστυνομία δεν μου επιτρέπει να εισέλθω στο προξενείο».
«Έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε με τον υπουργό Εξωτερικών του, τον Μπερτ Κέντερς, αποφάσισαν ότι η κ. Καγιά θα λάβει την εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσω των γερμανικών συνόρων», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουτάλεμπ δήλωσε τη νύχτα ότι η Τουρκάλα υπουργός «βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ του Ρότερνταμ και της Γερμανίας» και οδηγείται στα γερμανικά σύνορα από την ολλανδική αστυνομία.

«Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει», εξήγησε ο Αμπουτάλεμπ, προσθέτοντας ότι έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη «αδύνατο να βρεθεί λύση».
 Εν μέσω της διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, η ολλανδική αστυνομία απομάκρυνε αργά χθες το βράδυ, χρησιμοποιώντας κλομπ και έφιππες αστυνομικές δυνάμεις, τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ κρατώντας τουρκικές σημαίες διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.



Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Τουρκία δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Αγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».

«Κλητεύσαμε τον επιτετραμμένο της Ολλανδίας στην Τουρκία για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας σχετικά με την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης. Επίσης του δηλώσαμε ότι δεν επιθυμούμε ο Ολλανδός πρέσβης να εκτελεί τα καθήκοντα του για κάποιο χρονικό διάστημα», ανέφερε η ανακοίνωση



Πάνοπλοι αστυνομικοί ελέγχουν τα οχήματα που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του προξενείου και κοντά σε αυτό.







 Σε αποκλεισμό η ολλανδική πρεσβεία και το προξενείο στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρεσβεία και το προξενείο της Ολλανδίας, δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς κλιμακώνεται η διπλωματική σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες με επίκεντρο την τουρκική εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου στην Τουρκία.

Η Τουρκία απέκλεισε επίσης τις κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή, του γενικού προξένου και του επιτετραμμένου, μετά την άρνηση των ολλανδικών αρχών να επιτρέψουν στον υπουργό Εξωτερικών τη Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ.

Νωρίτερα, η ολλανδική αστυνομία εμπόδισε την είσοδο στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, η οποία έφθασε οδικώς στην πόλη της Ολλανδίας από τη Γερμανία όπου βρισκόταν.




Δεν θα πάει ούτε στην Ελβετία ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών


Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD) στην χώρα, Μουράτ Σαχίν

«Η επίσκεψη του υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναβλήθηκε», τόνισε ο Σαχίν με ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

Χθες Σάββατο, οι ολλανδικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τις αρχές της πόλης του Ρότερνταμ να απαγορεύουν πραγματοποίηση ομιλίας του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου