Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Εξιχνιάστηκε η τρομερή ρατσιστική δολοφονία του ιερέα


Δύο ρατσιστές λαθρομετανάστες από το Πακιστάν τον μαχαίρωσαν και τον έπνιξαν.

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ρατσιστική δολοφονία 46χρονου Έλληνα ιερέα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου στο σπίτι του στον Γέρακα.


Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στους χώρους του διαμερίσματος είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Μάλιστα η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών μέσω Facebook, καθώς είχε προηγηθεί ηλεκτρονική συνομιλία του ιερέα με έναν από τους δράστες.

Τα δύο λαθροζώα από το Πακιστάν, ζούσαν και εργάζονταν στην Κρήτη, από όπου ταξίδεψαν την ημέρα της δολοφονίας για να συναντηθούν με τον ιερέα. Αμέσως μετά τη ληστεία και τη δολοφονία του Έλληνα ιερέα οι δύο λαθρομετανάστες διέφυγαν στο Πακιστάν, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν και ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των δύο Πακιστανών.

Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Τέλος, υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Ο άνδρας που ήταν ηλικίας47 ετών είχε εντοπιστεί δεμένος χειροπόδαρα και στο μπάνιο είχε βρεθεί ένα μαξιλάρι με αίμα.

Οι αστυνομικοί μόλις μπήκαν μέσα αντίκρισαν ένα μακάβριο θέαμα. Ο πατήρ Ιερόθεος ήταν άγρια δολοφονημένος στο κρεβάτι του. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, παρά μόνο ένα σπασμένο έπιπλο και ένα μαξιλάρι γεμάτο αίματα μέσα στο μπάνιο.

Ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία και εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι. Το θύμα ήταν δεμένο με κορδόνια παπουτσιών και φορούσε πιτζάμες. Από το σπασμένο έπιπλο έλειπαν ιερατικά άμφια και κοσμήματα.




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε, θα βάλουν μυαλό οι υπόλοιποι "φιλάνθρωποι";

Δημοσίευση σχολίου