Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δείτε πόσοι ιδιοκτήτες ΙΧ ΔΕΝ πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας


Σοκ προκάλεσαν στο οικονομικό επιτελείο τα αναλυτικά στοιχεία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας 2017 καθώς αποδείχθηκε πως πάνω από (...) ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το αντίτιμο για το όχημά τους αλλά ούτε και κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 έσπασαν το φράγμα του...
1,1 εκατομμυρίου σημειώνοντας αύξηση λίγο κάτω από 30% σε σχέση με εκείνους που δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 οι οποίοι ανέρχονταν σε 850.000 ιδιοκτήτες.

Παράλληλα οι πάνω από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας τα κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ καθώς ούτως η άλλως τα κινούν παράνομα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως σχεδόν 1 στους 4 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το κινεί χωρίς να πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια και βέβαια δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ!

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης σύμφωνα με έγγραφο που είχε καταθέσει στη Βουλή με στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου 2016 οι οφειλές από τα Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε 252.826.757,82 ευρώ, ποσό το οποίο «μεταφράζεται» σε ανεξόφλητα Τέλη από 850.000 ιδιοκτήτες οχημάτων!

Ωστόσο το άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός πως οι οφειλές των Τελών Κυκλοφορίας απλά έχουν βεβαιωθεί στo Taxisnet χωρίς να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναγκαστικής εξόφλησής τους με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα κάθε χρόνο ο αριθμός τους.

Παράλληλα αν συνυπολογίσει κανείς πως περίπου 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους τότε ο αριθμός των ιδιοκτητών ΙΧ που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχεται σε 2,2 εκατ. Δηλαδή πάνω από 2 στους 5 ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας...Άφαντα τα πρόστιμα για ανασφάλιστα και ΚΤΕΟ

Η μην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας φαίνεται πως δεν αποτελεί πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο καθώς από την στιγμή που δεν έχει εξοφληθεί το ποσό που αναλογεί σε κάποιον ιδιοκτήτη οχήματος αυτομάτως πιστώνεται στο Taxisnet το διπλάσιο του αρχικού ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η βεβαίωση του διπλάσιου ποσού των Τελών Κυκλοφορίας στο Taxisnet απλά υπάρχει ως χρέος καθώς κανείς από τους ιδιοκτήτες που χρωστούν δεν πρόκειται να τα εξοφλήσουν!

Αντίθετα η ύπαρξη σχετικών κυρώσεων και προστίμων σε όσους κινούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί και κανένας ιδιοκτήτης που κινεί παράνομα το όχημά του δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ειδοποιητήριο με τα ανάλογα πρόστιμα.

Επίσης στελέχη από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των ΚΤΕΟ επισημαίνουν στο Enikonomia.gr, πως η αποστολή προστίμων στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά και χωρίς να τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση η οποία ωστόσο δεν έχει τηρηθεί με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του κλάδου να υπολειτουργούν σημειώνοντας τεράστιες ζημιές.

 Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr


Κι όσοι τα ακινητοποιούν τελικά, έχουν σοβαρούς λόγους:1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα χωρις νούμερα, η με νούμερα μαιμού τα έχουν μετρήσει?????

Δημοσίευση σχολίου