Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Εξοργισμένοι οι Ρομά της Αλεξάνδρειας από τη ρατσιστική επίθεση λαθρομεταναστών




Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019 στην πόλη της Αλεξάνδρειας. -ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ -Ε, ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΙΤΙΖΕΙ!

Σύμφωνα με  πληροφορίες, κάποιοι μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων της Αλεξάνδρειας επιχείρησαν να εισέλθουν σε μαγαζί της πόλης για ποτό (όπου γινότανε χορός σχολείου) χωρίς να πληρώσουνε το αντίτιμο. Δεν τους επιτράπηκε η είσοδος με αποτέλεσμα να βγάλουν μαχαίρια και όπλο σε πολίτες του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου (!).

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως παρενόχλησαν κοπέλες από τον συνοικισμό που ήταν έξω εκείνη τη στιγμή. Οι λαθρομετανάστες εκδιώχθηκαν από το σημείο, όμως, επέστρεψαν με ενισχύσεις.
Ξεκίνησε επεισόδιο μπροστά στο ΚΤΕΛ της Αλεξάνδρειας. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά στην είσοδο του hot spot με πετροπόλεμο και πολλά αντικείμενα που εκτοξευόταν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, έκλεισαν την κυκλοφορία του δρόμου για να μην υπάρξει τραυματισμός οδηγών των διερχόμενων οχημάτων ενώ είδαμε και 4-5 χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Ακούστηκαν και πυροβολισμοί στον αέρα.
Περίπου στις 3 τη νύχτα πολίτες έσπασαν την πόρτα και παράθυρα στο δημαρχείο κάνοντας συμβολική διαμαρτυρία προς την δημοτική αρχή για να απομακρυνθεί το hot spot από την πόλη μας.






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019 έξω από το δημαρχείο Αλεξάνδρειας.
Κατά μεγαλύτερο ποσοστό, κάτοικοι του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου, διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια που έγιναν χτες στην πόλη μας.
Δείτε τι είπαν στην κάμερα του Αλεξάνδρεια-Γιδάς στο βίντεο που ακολουθεί και εικόνες από την διαμαρτυρία:

Ενημέρωση:

Φασαρία στο hot spot στην Αλεξάνδρεια – παρέμβαση αστυνομικών και πυροβολισμοί

Θέμα υπάρχει από το βράδυ της σημερινής Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019 στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αλεξάνδρεια.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί μετανάστες προσπάθησαν να εξέλθουν της πύλης κρατώντας αντικείμενα αλλά με την έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας εισήλθαν και πάλι μέσα.
Αρκετοί είναι οι πυροβολισμοί που ακούγονται στον αέρα στην περιοχή.
Αναστατωμένοι όπως είναι λογικό, οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας.
https://www.alexandreia-gidas.gr/2017/52709/



Δηλώσεις στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019 ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης σχετικά με την πρωινή σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο.
Ο κ. Γκυρίνης αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα κάνει ο δήμος και στη συζήτηση που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς.






Χτες το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019 συναντήθηκαν στο Α.Τ. Αλεξάνδρειας εκπρόσωποι των μεταναστών του host spot της Αλεξάνδρειας με ανθρώπους του συνοικισμού του Αγίου Γεωργίου.
Εκεί υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις πως δεν θα συνεχιστούν τα γεγονότα που έγιναν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Όλα τα παραπάνω αποκάλυψε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου