Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Ελασσόνα: Βρήκε αρχαίο άγαλμα ενώ... όργωνε το χωράφι του +pics


Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρέθηκε ένας 78χρονος αγρότης από την περιοχή της Ελασσόνας, ο οποίος πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του.

Κατά τη διάρκεια του οργώματος, ο αγρότης διαπίστωσε πως το αλέτρι του είχε προσκρούσει σε κάτι μεγάλο.
Αμέσως κατέβηκε από το τρακτέρ για να βρεθεί αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη εικόνα. Το αγροτικό του εργαλείο είχε ξεθάψει από τη γη ένα αρχαίο άγαλμα.


Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το άγαλμα που ξεπερνούσε σε μήκος το ένα μέτρο, ήταν ακέφαλο και αποτύπωνε μία γυναικεία μορφή.

Άμεσα ο αγρότης ειδοποίησε τις αρχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άγαλμα ρωμαϊκής κατοχής.

Το εύρημα βρίσκεται στις αποθήκες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, όπου φυλάσσεται, συντηρείται και μελετάται από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο 76χρονος από την Κοκκινόγη, τόνισε ότι «ήταν βράδυ, λίγο μετά τις 8, όργωνα το χωράφι και κάποια στιγμή το τρακτέρ δεν προχωρούσε. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας βράχος. Με πολύ κόπο μέσα στο σκοτάδι κατάφερα να το βγάλω και το άφησα στην άκρη, χωρίς να γνωρίζω τι είναι. Την επομένη το πρωί, πήγα στο χωράφι να συνεχίσω το όργωμα και την σπορά, έσπειρα κριθάρι και τότε διαπίστωσα ότι δεν είναι ένας απλός βράχος αλλά ένα άγαλμα. Άμεσα, ενημέρωσα την αστυνομία και αυτή την αρχαιολογική υπηρεσία. Πήγαμε στο χωράφι, τους είπα πως το βρήκα, το πήραν και έφυγαν, αφού με ευχαρίστησαν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου