Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δολοφονία Τυνήσιου λαθρομετανάστη στη Θεσσαλονίκη


Ντροπή στους δημοσιογράφους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που μεταδίδουν ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, κάτι που επισύρει ποινές βάσει του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα*. Με την αναγγελία του περιστατικού, κατ' ευθείαν χωρίς στοιχεία, έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν ρατσιστικό έγκλημα Ελλήνων.

Τελικά όμως, αποδείχθηκε ότι το θύμα φιλοξενούνταν από ομοφυλόφιλο Έλληνα (που ψηφίζει "προοδευτικό κόμμα" προφανώς) και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σοβαρά τραυματισμένος βρέθηκε τα ξημερώματα της Τριτης στην είσοδο πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ένας Τυνήσιος λαθρομετανάστης 25 ετών και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα της εγκληματικής πράξης, που δεν αποκλείεται να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ρατσιστικό χτύπημα από επικίνδυνους αλλοδαπούς ή κάτι άλλο...




*Άρθρο 191 Του Ποινικού Κώδικα

1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει σε οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών κι σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.








Βέβαια αργότερα στο site του ΣΚΑΪ έγινε προσπάθεια να διορθωθεί η πατάτα και να φανεί ότι ήταν ερωτικό έγκλημα από Έλληνα (που πάλι λάθος ήταν), αλλά αυτό δεν έχει σημασία, καθώς Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ.

Στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του 25χρονου τυνήσιου μετανάστη στην Θεσσαλονίκη δεν είναι ρατσιστικό έγκλημα οδηγείται η Αστυνομία. Η δολοφονία έλαβε χώρα στην περιοχή των Αμπελοκήπων τα ξημερώματα της Τρίτης, 14 Αυγούστου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες πλέον προσανατολίζονται προς έναν ενήλικο ημεδαπό, ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην πολυκατοικία όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση, ο οποίος φέρεται ότι κατά διαστήματα φιλοξενούσε το θύμα και άλλους δύο αλλοδαπούς για προσωπικούς λόγους.

Ο άτυχος 25χρονος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα και πιθανότατα δέχτηκε επίθεση έπειτα από αντιπαράθεση στο διαμέρισμα του ημεδαπού. Παρά τα τραύματά του, κατόρθωσε να φτάσει έως την κεντρική είσοδο του κτιρίου, όπου τον είδε αιμόφυρτο ένας διανομέας φαγητού και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, ο διανομέας κατέθεσε ότι είδε δύο άνδρες, πιθανότατα αλλοδαπούς, να φεύγουν τρέχοντας από την πολυκατοικία. Ο 25χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του καθώς διακομιζόταν στο νοσοκομείο.

Έχουν προσαχθεί κάποιοι ύποπτοι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο τυνήσιος είχε εισέλθει (παράνομα) στη χώρα μας από τον Έβρο στις 18 Ιουλίου και θα έπρεπε να αναχωρήσει στις 18 Αυγούστου.

Ο αλλοδαπός βρέθηκε αιμόφυρτος στην είσοδο οικοδομής στην οδό Καλλιβούλου 6 και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ από περίοικο. Όπως διαπιστώθηκε ο 25χρονος έφερε ένα τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα πιθανότατα από μαχαίρι. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο αλλοδαπός να έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και στρέφουν τις έρευνες τους προς άλλες κατευθύνσεις.

Μάλιστα προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να πρόκειται ακόμη και για "ερωτικό" έγκλημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα φιλοξενούνταν από Ελληνα που φέρεται να είχε ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις.


Ρεπορτάζ του αγγελιοφόρου:

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, η δολοφονία σημειώθηκε μέσα στο διαμέρισμα 40χρονου Ελληνα, ο οποίος όμως την ώρα εκείνη δε βρισκόταν στο σπίτι του και, όπως εξηγούν αξιωματικοί, δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Αργά χτες το βράδυ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Τυνήσιοι, ηλικίας 24 και 20 χρόνων. Ο πρώτος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος αναζητούνταν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, οι δύο νεαροί Τυνήσιοι, που ήταν με το θύμα στο διαμέρισμα, λογομάχησαν έντονα και ένας από τους δράστες τραυμάτισε με μαχαίρι θανάσιμα τον 25χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία της λογομαχίας ήταν η πρόθεσή τους να κλέψουν χρήματα από το σπίτι, κάτι που διαπιστώθηκε, αφού έλειπαν 1.000 ευρώ.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν πως υπάρχουν πληροφορίες ότι στο διαμέρισμα όπου συνέβη το άγριο έγκλημα φιλοξενούνταν κατά διαστήματα άτομα από την Τυνησία, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν ακόμη και κλειδιά.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το θύμα έφερε ένα μόνο τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό, και εκτιμάται πως αμέσως μετά άνοιξε την πόρτα και άρχισε να κατεβαίνει προς την είσοδο όπου και τελικά εντοπίστηκε νεκρός ελάχιστα λεπτά αργότερα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες, νεαρός «πακετάς», που κινούνταν την ώρα εκείνη στο σημείο, είδε δύο μελαμψά άτομα να φεύγουν τρέχοντας από την περιοχή και αμέσως μετά βρήκε τον 25χρονο Τυνήσιο νεκρό στην είσοδο της πολυκατοικίας. Αυτός ενημέρωσε και τις αστυνομικές αρχές, ενώ έδωσε στους άντρες της Ασφάλειας περιγραφή των δύο αντρών που είδε να απομακρύνονται.


Ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 25χρονος Τυνήσιος πέθαινε από αιμορραγία και έφερε ένα μόνο τραύμα, το οποίο έπληξε αγγεία, ενώ δεν είχε στο σώμα του άλλα τραύματα που να υποδεικνύουν κάποιου είδους συμπλοκή ή έστω κάποια προσπάθεια να προστατευθεί ο ίδιος από τους δράστες.




Ενημέρωση: Δελτίο Τύπου Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε η σημερινή ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού στην περιοχή των Αμπελοκήπων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ομοεθνείς του θύματος, ηλικίας 24 και 20 ετών.

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η ανθρωποκτονία 25χρονου αλλοδαπού, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14-08-2012) στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ομοεθνείς του θύματος, ηλικίας 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και παράβαση Νόμου «Περί όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μαζί με το θύμα βρίσκονταν εντός διαμερίσματος στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μετά από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους, για προσωπικούς λογούς, ένας από τους δράστες προκάλεσε στο θύμα θανάσιμο τραυματισμό, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της πόλης ο 24χρονος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 20χρονου συναυτουργού του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου