Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Θα πληρώσει ο Σύριζα για αυτό το έγκλημα;


Τουρίστες φεύγουν χωρίς να πληρώσουν και ακυρώσεις στις κρατήσεις.

Καμία νέα κράτηση δεν εχει γίνει μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ενώ είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ελλείψεις στα νησιά. Όπως δήλωσε στο...
Newsit η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου "είναι δύσκολες μέρες για τη χώρα και ακόμη δυσκολότερες για τα νησιά.

Ο τουρισμός έχει πληγεί άμεσα.

Υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα με τους τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στα νησιά μας οι οποίοι ανησυχούν πάρα πολύ.

Υπήρχαν αρκετές ώρες που τα ΑΤΜ δεν ειχαν μέσα χρήματα, επομένως όσο κι αν είναι ελεύθερη η ανάληψη χρημάτων από τους τουρίστες, όταν τα ΑΤΜ δεν έχουν μέσα χρήματα αντιλαμβανόμαστε οτι επηρεάζονται οι διακοπές τους.

Υπήρξαν μεμονωμένα και μόνο μεμονωμένα περιστατικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, που τουρίστες έφυγαν δίχως να πληρώσουν καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν λεφτά απο τα ΑΤΜ και έψαχναν τρόπο πως θα εξοφλησουν τις υποχρεώσεις τους.

Το δεύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα είναι οτι πλέον έχουν αρχίσει και υπάρχουν ακυρώσεις. Τα τσάρτερ προσγειώνται με κενές θέσεις. Αυτο συμβαίνει γιατί οι δύο οδηγίες που εκδόθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία επηρέασαν την απόφαση των ανθρώπων να έρθουν στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους τις οποίες ήδη είχανε κλείσει.

Μέρα με τη μέρα βλέπουμε συνεχώς ακυρώσεις στις αφίξεις. Βεβαίως δε μιλάμε για καμία νέα κράτηση. Δεν υπάρχει μία νέα κράτηση από το περασμένο Σάββατο και μετά σε κανένα νησί. Εχω μιλήσει με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, από τα πολύ μεγάλα μέχρι τα πολύ μικρά. Κανένας μα κανένας δεν έχει ούτε μία νέα κράτηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ελλείψεις αλλά αυτό δε σημαίνει οτι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δε θα υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα. Διότι καταλαβαίνουμε όλοι οτι σε ένα νησί οι δυνατότητες αποθήκευσης για παράδειγμα των καυσίμων είναι συγκεκριμένες και απολύτως μετρήσιμες.

Εγώ θα σας πω οτι εχω δώσει εντολή στην Περιφέρεια να σταματήσουν τα έργα οδοποιίας για να κάνω οικονομία στα καύσιμα σε περίπτωση που μας τύχει κάποιο έκτακτο περιστατικό όπως για παράδειγμα μια πυρκαγιά.

Μας έλεγε συνάδελφος περιφερειάρχης πως θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκομιδή των αγροτικών προϊοντων και άρα θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά καθώς δεν μπορούν να πληρωθούν οι εργάτες.

Οι πρώτες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες θα φανούν οι ελλείψεις είναι τα νησιά" είπε τέλος η κυρία Καλογήρου.
«Διαλύεται» ο τουρισμός - 20 επιβάτες ταξίδεψαν τη Δευτέρα για Δυτικές Κυκλάδες!

Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά στις τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά στα νησιά, καθώς οι ακυρώσεις από εσωτερικό και εξωτερικό είναι απανωτές - Πρόβλημα και με τα αεροπορικά εισιτήρια μετά τις ανακοινώσεις της Ryanair και της IATA.

Μόλις 20 ήταν οι επιβάτες στο πλοίο της γραμμής για Δυτικές Κυκλάδες τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα μετά την επιβολή capital controls στις αναλήψεις και το κλείσιμο των τραπεζών. Ήταν η προτελευταία μέρα του Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, κι όμως οι επιβάτες προς Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, Κίμωλο και Μήλο ήταν ελάχιστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν για την επόμενη μέρα, την Τρίτη, να προγραμματιστεί και να εκτελεστεί μόλις ένα δρομολόγιο προς τα νησιά αυτά από τον Πειραιά.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το αποτέλεσμα της μείωσης κατά 50% των κρατήσεων στη ναυτιλία διαδέχονται οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία και τα δωμάτια, ενώ και στον τομέα αυτό, ταξιδιώτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό αναβάλλουν, αν όχι ματαιώνουν τις διακοπές τους. Η έλλειψη ρευστού και οι κλειστές τράπεζες εξάλλου εμποδίζουν κάποιον που είχε οργανώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές να τις πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα και αυτοί να μην ταξιδεύουν τελικά για τα νησιά.

Επιπροσθέτως, η ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προκαλεί επιπλέον ανησυχία, καθώς όπως ενημερώθηκαν τα τουριστικά γραφεία, οι εκκαθαρίσεις πτήσεων, που γίνονταν ανά 15 μέρες έως τώρα, θα πρέπει πλέον να γίνεται ανά εβδομάδα. Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρία Ryanair, που μόλις πέρυσι ανακοίνωσε αύξηση των δρομολογίων της στο εσωτερικό, προσθέτοντας περισσότερους προορισμούς, ενημέρωσε πως δεν δέχεται πλέον πιστωτικές κάρτες από τους Έλληνες πελάτες της, αλλά μόνον μετρητά για τις κρατήσεις εισιτηρίων οποιασδήποτε πτήσης.

Η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες, καθώς υπάρχει ανησυχία για την επάρκεια καυσίμων και για το κατά πόσον θα μπορούν να εκτελούνται δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων, αλλά και των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, με τους υπευθύνους να προειδοποιούν πως η επάρκεια φτάνει για 4-5 μόλις μέρες, δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τους ετεροδημότες που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα!
Ακυρώσεις κρατήσεων στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής

Σε ακυρώσεις κρατήσεων στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής προχωρούν, από το προηγούμενο Σάββατο, Έλληνες αλλά και ξένοι τουρίστες, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ του νομού Αντώνης Δεληδημητρίου.

«Χάσαμε τον Έλληνα και ξένο περιηγητή τουρίστα. Αυτόν που θα έμενε στο κάμπινγκ, θα πήγαινε στην ταβέρνα, θα φούλαρε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του», είπε ο κ. Δελημητρίου, εξηγώντας πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του περίμεναν την καλοκαιρινή σεζόν για να περιορίσουν «τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης».

«Ενώ προοιωνιζόταν μια πολύ καλή χρονιά με την πληρότητα στο 100%, οι πολιτικές εξελίξεις μας οδήγησαν σε ψυχρολουσία», σημείωσε.

Στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, πέραν των Ελλήνων, που έρχονται ακόμα και από Πάτρα και Αθήνα, κάθε χρόνο δίνουν το «παρών» τουρίστες από την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη (Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Ολλανδοί κ.λπ.) και τελευταία σημειώνει σημαντικά αύξηση η εισροή τουριστών από τα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία) και την Τουρκία.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου