Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Οι μάσκες έπεσαν – Τα capital controls δεν τα επέβαλε η αιμοσταγής ΕΚΤ αλλά ήταν ντροπιαστικό ελληνικό σχέδιο


Η αριστερή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσε όλο αυτό τον καιρό να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι η κακή η αιμοσταγής ΕΚΤ, επέβαλε τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ευθύνεται γι΄ αυτή την ντροπιαστική και εξευτελιστική διαδικασία.

Η άμοιρη ελληνική κυβέρνηση ήταν θύμα των αιμοσταγών ορέξεων της ΕΚΤ...αυτό υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση.



Όλη η προπαγάνδα είχε εστιαστεί ότι η ΕΚΤ ευθύνεται ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι το θύμα των αιμοσταγών κεντρικών τραπεζιτών.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει ότι τα capital controls δεν επιβλήθηκαν από την ΕΚΤ αλλά ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της ελληνική κυβέρνησης.

Σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση της αριστεράς, που κατά τα άλλα κόπτεται για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι δηλώσεις Πανούση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη ότι τα capital controls στις τράπεζες επιβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση καθώς γνώριζε η κυβέρνηση ότι με το δημοψήφισμα….η επόμενη εξέλιξη ήταν περιοριστικοί όροι έρχεται να αποδείξει το προφανές και αυτονόητο.

Τα capital controls ήταν ελληνικό σχέδιο της κυβέρνησης της αριστεράς.

Ήταν ντροπιαστικό σχέδιο σε πλήρη γνώση της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν θα μπορούσε όμως η πραγματικότητα να είναι διαφορετική;

Η ΕΚΤ είχε μέχρι το δημοψήφισμα και προ της επιβολής των capital controls, είχε χρηματοδοτήσει με 125 δισεκ. ευρώ ρευστότητα τις τράπεζες ενώ κατείχε και 27 δισεκ. ομολόγων από το 2012 προ του PSI+.

Δηλαδή οι αιμοσταγείς κεντρικοί τραπεζίτες είχαν χορηγήσει, χρηματοδοτήσει ή στηρίξει με 152 δισεκ. τράπεζες και Ελλάδα δηλαδή είχαν βοηθήσει την Ελλάδα με ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 85% του ΑΕΠ.

Οι αιμοσταγείς τραπεζίτες λοιπόν αποδείχθηκαν γαλαντόμοι καθώς δεν μπορεί κάποιος να θέλει την καταστροφή της Ελλάδος και ταυτόχρονα να χρηματοδοτεί με 152 δισεκ. τράπεζες και Ελλάδα;
Η αριστερή προπαγάνδα έχει καταρριφθεί, η αριστερά στην Ελλάδα από απρονοησία επέβαλε capital controls και η αριστερά στην Ελλάδα επέβαλλε τα 60 ευρώ την ημέρα.

Άφρονες πολιτικές, άφρονων πολιτικών, προπαγάνδισαν εις βάρος της ΕΚΤ, την στιγμάτισαν ως την μιαρή κεντρική τράπεζα που χτυπάει το άμοιρο ελληνικό κράτος.

Η προπαγάνδα, η παραπλάνηση και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια και αποκαλύπτονται.




www.bankingnews.gr






Πανούσης: Ξέραμε ότι θα είναι κλειστές οι τράπεζες πριν αναγγελθεί δημοψήφισμα

Καταφατικά απάντησε ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης όταν ρωτήθηκε το πρωί αν το βράδυ που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση γνώριζε ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές.

Μιλώντας στο "Mega” είπε ότι εκείνη την ημέρα "ειπώθηκαν όλα" και πρόσθεσε ότι του ζητήθηκε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. "Ήμουν έτοιμος ήδη εγώ", ανέφερε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου "πόσους είχατε βάλει έξω από το Νομισματοκοπείο;", ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: "Αυτό δεν ισχύει". "Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές", είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο εκείνο το βράδυ είπε ότι το θέμα του Grexit δεν αφορούσε μόνο το αν θα πάει η Ελλάδα στη δραχμή, αλλά θέμα ύπαρξης της χώρας.

Επιπλέον ανέφερε ότι η αστυνομία σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, από εξωτερικούς παράγοντες, είχε ετοιμάσει σχέδιο για την αντιμετώπιση προβλημάτων από ενδεχόμενο Grexit.

Επιπλέον έκανε λόγο για "τρικομματική κυβέρνηση" και είπε ότι "βλέπει" εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. "Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι "όταν ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί στα νομοσχέδια πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα" και αυτό δεν αλλάζει. "Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας", είπε, κάνοντας λόγο για "πολιτική γάγγραινα".

Μίλησε για δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ. "Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη;", διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό".


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελος τα ψεμματα και η κοροιδια..
η ΜΟΝΗ αληθεια...http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_49.html,
Πρέπει ν' ανοίξουν αμέσως οι τράπεζες και η κυβέρνηση να μην επιτρέψει κούρεμα,

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_43.html,
Γιατί ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, όταν ο Τσίπρας και Πολιτικοί Αρχηγοί ομονοούν στο ΝΑΙ;
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (αυτη ειναι η εναλλακτικη, η μ οναδικη σοβαρη)
http://epamhellas.gr/metavasi/

Δημοσίευση σχολίου