Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Δημόσιο φορέβερ ~ Μέχρι και νεκρούς ανασταίνει ο ΟΓΑ


Συγγενείς νεκρής, από το γειτονικό Μεγαλοχώρι των Τρικάλων, έλαβαν προ ημερών ένα απίστευτο ενημερωτικό σημείωμα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με το οποίο η θανούσα, παρά το γεγονός ότι έχει πεθάνει από τον περασμένο Νοέμβριο,...
 καλούνταν να πάει να παραλάβει τη σύνταξή της για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, που ανέρχεται στο ποσό των 724,64 ευρώ! Είναι χαρακτηριστικό ότι τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2011 η σύνταξη είναι μηδενική και αμέσως μετά, για άγνωστο λόγο, αρχίζουν να πιστώνονται χρήματα!

Το ακόμη πιο τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι για την ηλικιωμένη, η οποία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, ο ΟΓΑ είχε πληρώσει και τα έξοδα κηδείας, που ανέρχονταν σε 800 ευρώ!

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς πώς ο Οργανισμός πίστωσε στον λογαριασμό της εκλιπούσης τα παραπάνω ποσά, αφού η καρτέλα της είχε κλείσει από τη στιγμή που εγκατέλειψε τα εγκόσμια; Συν τοις άλλοις, πώς είναι δυνατόν η πίστωση των χρημάτων να γίνεται για τους δύο συγκεκριμένους μήνες (Μάιο και Ιούνιο), ενώ για όλο το προηγούμενο διάστημα του τρέχοντος έτους η συνταξιούχος απλώς δεν υπήρχε;
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η γιαγιά μέχρι τον Νοέμβριο που βρισκόταν στη ζωή έπαιρνε τη σύνταξή της από τον ταχυδρόμο, και όχι από την τράπεζα. Επίσης, περίεργο είναι πώς το έγγραφο έφτασε στα χέρια των συγγενών πριν από πέντε ημέρες (στις 18 Αυγούστου), ενώ φέρει ημερομηνία 1 Ιουνίου.

Έκπληκτοι οι συγγενείς της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με τον ΟΓΑ, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι προφανώς έγινε κάποιο λάθος από τη μηχανοργάνωση, το οποίο και θα διορθωθεί.

Ο Οργανισμός μάλιστα δεν αποκλείει αυτή να μην είναι η μοναδική περίπτωση και έτσι προχωράει σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει στείλει συντάξεις και σε άλλους πεθαμένους.
Πηγή: kosmoslarissa

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου