Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Έλληνες ομογενείς μήνυσαν σλαβοσκοπιανή εφημερίδα που εξύβριζε την Ελλάδα & τους Έλληνες


Για να καταλάβετε με ποιούς έχουμε να κάνουμε:

«Έλληνες... διαταραγμένα πνευματικά, νόθα τέρατα άρπαξαν τη γλώσσα των μακεδονόπουλων»

Μια ενδιαφέρουσα δίκη έγινε πρόσφατα στη Μελβούρνη. Πρόκειται για την εκδίκαση της προσφυγής του Αυστραλο-Μακεδονικού Συμβουλίου (Australian Macedonian Advisory Council) από την πολιτειακή Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας της Βικτόριας (Victorian Civil and Administrative Tribunal) κατά της "σλαβομακεδονικήςσκοπιανής" εφημερίδας Australian Macedonian Weekly για άρθρο της, που εξύβριζε χυδαία την Ελλάδα και τους Έλληνες.:


Το άρθρο με τίτλο «Who in this celestial world gave the Greeks the right to take away the Macedonian language?» («Ποιος σε τούτο τον ουράνιο κόσμο έδωσε στους Έλληνες το δικαίωμα να αρπάξουν τη γλώσσα των Μακεδόνων;») δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2009. Περιλάμβανε χυδαίες ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων και ιστορικές αναλήθειες περί δήθεν «αρπαγής» από τους Έλληνες της εθνικής ταυτότητας, της πατρογονικής γης και της γλώσσας των «Μακεδόνων».

Επικαλούμενος δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη, ότι «...η Μακεδονία θα εξελληνιστεί» αν την κατακτήσουν οι Έλληνες μετά «το Μεγάλο Πόλεμο», ο συγγραφέας του άρθρου χαρακτηρίζει τους Έλληνες «έθνος κλεφτών» ("thieving nation"), που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο εξελληνισμού της Μακεδονίας «...με τις πλέον βίαιες και απάνθρωπες μεθόδους που επινοήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εναντίον άλλων ανθρώπινων υπάρξεων» ("through the most brutal and inhumane methods ever invented and used against other human beings").

Ο αρθογράφος προσάπτει στην Ελλάδα την κατηγορία χρησιμοποίησης του «φασιστικού» στρατού της για τον εξελληνισμό της Μακεδονίας: «... αυτό το έθνος κλεπτών χρησιμοποίησε μεθοδικά το φασιστικό στρατό του για να καταστρέψει ο,τιδήποτε Μακεδονικό και να το αντικαταστήσει με ελληνικό» ("this thieving nation meticulously engaged its fascist army in destroying anything Macedonian and replacing it with Greek"), ισχυρίστηκε.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο αρθογράφος καταγγέλλει την Ελλάδα για διάπραξη του εγκλήματος «της εθνικής κάθαρσης των Μακεδόνων από τις εστίες τους» ("their crime in ethnically cleansing the Macedonian people from their homes") καθώς και άλλων εγκλημάτων «...εις το όνομα του Ελληνισμού» ("the murders perpetrated in the name of Hellenism")

Και καταλήγει με τη "διάγνωση" ότι οι Έλληνες «...διαταραγμένα πνευματικά, νόθα τέρατα άρπαξαν τη γλώσσα των μακεδονόπουλων» ("these Greek deranged bastardly monsters took the Macedonian language away from our Macedonian children").

Το Αυστραλο-Μακεδονικό Συμβούλιο (AMAC), που παρακολουθεί συστηματικά την προπαγάνδα των Σλαβομακεδόνων, προσέφυγε πέρυσι στην Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βικτωρίας κατά της εφημερίδας για ρατσιστική επίθεση στους Έλληνες, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους της πολιτείας.

Επειδή η Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει τη δικαιοδοσία να εκδικάσει τέτοιες προσφυγές η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας με αίτημα την καταδίκη του άρθρου ως υβριστικού, που υπονομεύει την ενότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Αυστραλίας και υποκινεί τη βία.

Ο ταμίας του Αυστραλο-Μακεδονικού Συμβουλίου Γιάννης Πελεκανάκης, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος", ότι η γλώσσα του δημοσιεύματος υποχρέωσε το Συμβούλιο να προσφύγει στην Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας.

«Η γλώσσα του άρθρου είναι τόσο υβριστική, εξοργιστική θα έλεγα, που μας υποχρέωσε να προσφύγουμε κατά του εντύπου που το δημοσίευσε. Όπως τονίσαμε κατά την ακροαματική διαδικασία η χρήση τέτοιας γλώσσας μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ μελών των δύο κοινοτήτων, της ελληνικής και της σλαβομακεδονικής, σε βάρος της ενότητας της πολυπολιτισμικής κοινωνία μας. Όπως ομολόγησε, άλλωστε, ο εκδότης της ΑΜW, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου μας, Τομ Χέρλεϊ, η δημοσίευση άρθρου κατά των Σλαβοσκοπιανών από ελληνική εφημερίδα, με τόσο οξείς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μπορεί να είχε προκαλέσει βίαιη αντίδραση της σλαβοσκοπιανής κοινότητος», εξήγησε ο κ. Πελεκανάκης.

«Παράλληλα, θέλαμε να καταγγείλουμε στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία τις προκλητικές δραστηριότητες των Σλαβοσκοπιανών, που αρέσκονται να παίζουν τα θύματα της ελληνικής επιθετικότητας. Πιστεύουμε, ότι η καταδίκη του δημοσιεύματος από την Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα συνετίσει τους Σλαβοσκοπιανούς προπαγανδιστές και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά», πρόσθεσε.

Η απόφαση της Μονομελούς Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα. protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου