Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Όταν είχαμε τρολ στη Θεσσαλονίκη, οι άλλοι τρώγανε...


Ωραία χρόνια, λεφτά του μπαμπά υπήρχαν, η ελεύθερη αγορά και η ανάπτυξη των ραδιοφωνικών σταθμών ευνόησε την κατάσταση, οπότε, μία μικρή επανάσταση -και παράδεισος για τα ευήκοα ώτα των ψαγμένων εφήβων -ήταν η έναρξη της λειτουργίας του Club Troll πριν από 25 ακριβώς χρόνια, στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή "Βυζάντιο" προς Καλαμαριά.





Τί μουσική "βαρούσε"; Φυσικά τα hits της τότε underground rave σκηνής, με έμφαση στα breakbeats, hardcore βρετανικά, techno & trance γερμανικά, house από αμέρικα και άλλες παραλλαγές της σύγχρονης ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής που ακόμη δεν είχαν ενταχθεί σε κάποια κατηγορία, αλλά ηχούσανε πολύ ωραία στο σκοτάδι, με τα dark & strobe lights. Altern8 - 2Unlimited - Prodigy - KLF...

Ωραία και χύμα κατάσταση, έβαζες ότι πιο κουλό είχες και χοροπηδούσες, οι μανάδες raver φώναζαν για τα αλλόκοτα που πρώτη φορά έβλεπαν να φοράς, τα κορίτσια αλλάζανε ρούχα στις διπλανές πολυκατοικίες για να μην τις δούνε από το σπίτι. (Πού να φανταστούνε τι βάζουνε τα παιδιά τους σήμερα).

Τα αισθητήρια κι άλλων επιχειρηματιών λειτούργησαν γρήγορα και αρκετά καταστήματα άλλαξαν ύφος, οπότε με καλύτερες και πιο οργανωμένες πλέον καταστάσεις, ήρθανε στην πόλη μας μεγάλα ονόματα, όπως οι Prodigy (Insomnia & Terminal 1993) πριν γίνουν ακόμη παγκοσμίως γνωστοί με το άλμπουμ "Music for the Jilted Generation".




Φυσικά πολύ γρήγορα, η επιτυχία τράβηξε και άσχετους με την μουσική, έφερε τα χαπάκια, τους καμμένους, κλπ...



Peace - Love - Unity μέχρι το 1995, και μετά το χάος...

Με όλα αυτά δημιουργήθηκε πάντως και μία νέα τάση στη μόδα με τα T-Shirts, τα πιο εξεζητημένα μπλουζάκια με στάμπες και τα φαρδιά παντελόνια που ακόμη θα λέγαμε κυριαρχούν.

Για τους σημερινούς καθαρόαιμους και αμετανόητους ravers, ήταν η "Χρυσή Εποχή".

Αντιπροσωπευτικό βίντεο παρακάτω από τον vj (video jokey) Sergios, που είχε κάθε Τετάρτη βράδυ κατά το 1994~1997 (αν θυμάμαι καλά) τη μεταμεσονύκτια εκπομπή "Manic Rave" στο τοπικό Time Channel, με σούπερ techno-trance κομμάτια.




Από το 1990~1991 παράλληλα είχαμε και το βρετανικό MTV στα κέφια του, (δωρεάν) που "έδινε γραμμή" και ενημερωνόσουν άμεσα κάθε Σάββατο βράδυ μέσω της εκπομπής "Party Zone" με την ξανθοπιπίνα Simone Angel για τα νέα Hits και αργότερα με την πιο ψαγμένη "Chill Out Zone".


Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τον "Σταθμό Μας", τον Super Fm στα 108,3 (με τα αναλογικά ακόμη ραδιοφωνάκια) και τον συμπαθή ιδιοκτήτη του, παραγωγό Δημήτρη Νικολάου.












Ε, να πω και τα δικά μου: Από τα χιλιάδες τότε κομμάτια, αυτά με έρχονται πρώτα:













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου