Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πάει και το Ρόθτσιλντ ~ Τα παίρνει όλα φαλάγγι το ξινόμαυρο της Μακεδονίας


Ακόμη μία διεθνής επιτυχία για το ελληνικό κρασί που τα τελευταία χρόνια χαράσσει μια συνεχώς ανοδική πορεία. Tο «Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 2008» απέσπασε το Wine Spectators Critics’ Award, στο Grand Tasting του New York Wine Experience.

Το New York Wine Experience διοργανώνεται κάθε χρόνο από το κορυφαίο περιοδικό οίνου Wine Spectator. Η διάκριση για το «Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη», που ήταν φέτος το μοναδικό ελληνικό κρασί ανάμεσα σε 250 από 15 χώρες, είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού...
δοκιμάστηκε δίπλα σε εμβληματικά κρασιά του κόσμου όπως: Château d’Yquem, Penfolds, Ornellaia, Opus One, Château Lafite Rothschild και Vega Sicilia.

«Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που το Grande Reserve Naoussa Boutari στέκεται επάξια δίπλα στα «Μεγάλα Κρασιά» του παγκόσμιου οινικού αμπελώνα και ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια διεθνώς και συνεχώς, κάτι που αποδεικνύει τη συνέπεια και την προσήλωσή μας στην ποιότητα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Βογιατζής, οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της Μπουτάρη ΑΕ. Για τη μεγάλη σημασία της διάκρισης τόσο για την εταιρεία Μπουτάρη, όσο και για τον ελληνικό οίνο, ο κ Βογιατζής τονίζει: «Η παρουσία ενός ερυθρού, ελληνικού κρασιού σε μια τόσο υψηλού επιπέδου οινική εκδήλωση αποτελεί τεράστια επιτυχία, τόσο για την προβολή και εξέλιξη του ελληνικού οινικού πλούτου, όσο και για την προσπάθεια της οινοποιίας Μπουτάρη να συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας κρασιά, συμβάλλοντας δυναμικά στην καθιέρωση του ελληνικού, ποιοτικού, εμφιαλωμένου οίνου διεθνώς».

Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά που παρουσιάζεται ελληνικό, ερυθρό κρασί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το 2015 η οινοποιία Μπουτάρη είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του παγκόσμιου οινικού κόσμου και εκπροσωπήθηκε με το ιστορικό κρασί «Νάουσσα Μπουτάρη 2011», που είχε αποσπάσει εξίσου καταπληκτικές κριτικές και βαθμολογίες.

Το «Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη» έχει ταυτιστεί με την οινοποιία Μπουτάρη, αφού είναι ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά της, «ένα κρασί ορόσημο των δυνατοτήτων του Ξινόμαυρου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου