Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Και κλάααμα ο Ράμα για την Χίλαρυ!


Την επομένη της ήττας Χίλαρυ, ο Ράμα, ως γνωστόν, έχυσε ένα δάκρυ μέσω... Facebook. Μεταξύ μας, αν οι “σκληροπυρηνικοί” Δημοκρατικοί δεν είχαν ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία, αβαντάροντας έκτοτε τον αλβανικό εθνικισμό, και δεν είχαν ρίξει οι “σύμμαχοί” μας την Ελλάδα στο καναβάτσο, όλο αυτό το σκηνικό που βλέπουμε στην περιοχή μας θα ήταν για πολλά γέλια.

Στο ψιλό τον πήραν τον Αλβανό πρωθυπουργό, Εντυ Ράμα, στην αλβανική Βουλή για το διαδικτυακό κλάμα που έριξε μετά την αποτυχία της Χίλαρυ Κλίντον να εκλεγεί πρόεδρος, αλλά και για τις σκληρές φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Τράμπ.


Ούτε λίγο ούτε πολύ, η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για σχέσεις διαπλοκής με την Κλίντον και υποβάθμισε τις πολιτικές απόψεις του για τις αμερικανικές εκλογές σε επίπεδο γελοιότητας και της ματαιοδοξίας του για ... μια σέλφυ με την Κλίντον. Να σημειωθεί πάντως ότι, γενικότερα οι αλβανικές ηγεσίες στα Βαλκάνια, τόσο στο Κόσσοβο όσο και στην Αλβανία (κυρίως στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα), “πάγωσαν” από τη μη εκλογή Κλίντον. Ως γνωστόν, επί Μπίλ Κλίντον έγιναν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, και η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου.

Κρίμα να τον χλευάζουν μέσα στο ίδιο το αλβανικό Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντάς τον “λεβαντίνο” (μήπως εννοούσαν και γιουσουφάκι της Άγκυρας;), “μισθωμένο σαξοφωνίστα” (σαν τον Μπίλ, δηλαδή;), και “ιμάμη της γειτονιάς” (άραγε, του' δωσαν ρόλο στα Βαλκάνια;), τη μέρα που κοτζάμ Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του έκανε δώρο μια τόσο καλή “Έκθεση αξιολόγησης της Κομμισιόν”, όπου λίγο έλειψε να παρουσιάσει την Αλβανία ως κράτος – πρότυπο στα Βαλκάνια. Ναι, πρόκειται για εκείνον τον ανεκδιήγητο Αυστριακό, Γιόχανες Χαν, ο οποίος είχε ανακαλύψει “τσάμικο ζήτημα”. Όπως κατόπιν έγινε γνωστό από το Antinews, την θέση αυτή είχε εκφράσει τότε ο κ.Χαν, μετά από σχετική εισήγηση που του υπέβαλε η Κροάτισσα εκπρόσωπος της ΕΕ στα Τίρανα, Ρομάνα Βλαχούτιν, σε συνεργασία με μια Ιταλίδα που είναι σύμβουλος στο γραφείο του συγκεκριμένου Επιτρόπου. Ο σύζυγος της κ.Βλαχούτιν, βέβαια, ένας Σερβο-μαυροβούνιος παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Ράμα. Τέτοιες “ομορφιές” γίνονται στην “ενωμένη” μας Ευρώπη.

Πάντως, κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Γιόχανες Χαν, σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στον τηλεοπτικό σταθμό ABC, ανάφερε ως μεγάλο πρόβλημα για την Αλβανία και τα Βαλκάνια ότι στη χώρα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις το φαινόμενο των ναρκωτικών. Σώπα! Οποία ανακάλυψις! Μήπως, άραγε, γνωρίζει ότι το κόμμα των “Τσάμηδων” ελέγχει σημαντικό κομμάτι των ναρκωτικών στην Αλβανία και ότι από τα ναρκωτικά μπαίνει βρώμικο χρήμα στο “ταμείο” του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα; 'Η αυτός δεν ξέρει τίποτα για τον “φόνο”, επειδή προφανώς το καρτέλ της Αλβανίας έχει φροντίσει να πληρώσει τα ανάλογα λόμπυ στις Βρυξέλλες; Παρά ταύτα, όμως, αν και η Αλβανία είναι το ναρκω-πέδιο των Βαλκανίων και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (πχ. τα μειονοτικά) παίρνει κάτω του μηδενός, ο κ.Χαν εισηγείται την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ. Βέβαια, όλα αυτά θα κριθούν τον Δεκέμβριο στην ΕΕ. Ωστόσο, αυτή η -εκ του πονηρού- έκθεση αποτελεί πλήγμα για την Αθήνα.


Ένα δάκρυ για την Χίλαρυ!

Την επομένη της ήττας Χίλαρυ, ο Ράμα, ως γνωστόν, έχυσε ένα ... δάκρυ μέσω Facebook. Μεταξύ μας, αν οι “σκληροπυρηνικοί” Δημοκρατικοί δεν είχαν ισοπεδώσει τη Γιουγκοσλαβία, αβαντάροντας έκτοτε τον αλβανικό εθνικισμό, και δεν είχαν ρίξει οι “σύμμαχοί” μας την Ελλάδα στο καναβάτσο, όλο αυτό το σκηνικό που βλέπουμε στην περιοχή μας θα ήταν για πολλά γέλια. Εν πάση περιπτώσει, προηγουμένως, καθ' όλη την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, μέχρι και το τέλος, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εμφανιζόταν να καταγγέλλει διαρκώς τον Τράμπ. Έλα, όμως, που κέρδισε και τώρα ο Ράμα είναι πολύ εκτεθειμένος. Εκεί τον πέτυχε και η αλβανική αντιπολίτευση, ... και “που σε πονεί και που σε πιάνει”.

Ο πρώην πρωθυπουργός της γείτονος, Σαλί Μπερίσα, του Δημοκρατικού Κόμματος, έκανε λόγο για “σοβαρή πολιτική πράξη διαφθοράς”, αφήνοντας έτσι περίεργα υπονοούμενα για το είδος της σχέσης Δημοκρατικών - Ράμα. “Περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη, ο Ράμα, για λόγους πολιτικής διαφθοράς, παρενέβη στην προεκλογική εκστρατεία άλλης χώρας”, είπε ο Μπερίσα.

Αυτός που του έκανε, όμως, χοντρή πλάκα, ήταν ο πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, που τώρα είναι αρχηγός του νέου κόμματος, LIBRA, ο Μπεν Μπλούσι. Αποκάλεσε, λοιπόν, τον Ράμα “λεβαντίνο” και του είπε ότι “παρενέβη στην αμερικάνικη προεκλογική εκστρατεία σαν ένας μισθωμένος σαξοφωνίστας για να κάνει θόρυβο στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Μας είπε εδώ -ανέφερε ο ίδιος στην ομιλία του στην αλβανική Βουλή- ότι μίλησε κατά του Τράμπ, εξαιτίας των δηλώσεων του τελευταίου κατά των μουσουλμάνων. Τι είναι ο Αλβανός πρωθυπουργός; Μήπως νομίζει ότι είναι ο ιμάμης της γειτονιάς που ανέλαβε να προστατεύσει τους μουσουλμάνους της Αλβανίας; Τον Ράμα τον οδήγησαν σε αυτές τις δηλώσεις τα μικροπροσωπικά συμφέροντά του, ελπίζοντας μήπως μετά από αυτές, να ανοίξει για εκείνον μια μικρή πόρτα, μήπως του χάριζαν ένα χαμόγελο, μήπως θα μπορούσε να τραβήξει μια selfie”.

Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής σήμερα του ίδιου κόμματος, Αστρίτ Πατόζι, ανέφερε: “Πολλοί θα ήθελαν οι αστραπές Τράμπ να αρχίσουν να πέφτουν στο κεφάλι του αθυρόστομου πρωθυπουργού. Εγώ όμως δεν το θέλω και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί”. Απευθυνόμενος στον Ράμα του είπε ότι πάσχει από ντελίριο, ενώ τον κατηγόρησε για γελοία ανάμειξη στις εκλογές στην Αμερική, αλλά και για τεχνητό άνοιγμα μετώπου με την Ελλάδα.

Ο Ράμα, από τη μεριά του, τι να απαντήσει; Εν πάση περιπτώσει, είπε ότι άσκησε κριτική εναντίον του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, και όχι κατά του προέδρου της χώρας, ότι έκανε και ο ίδιος ό,τι έκανε όλος ο κόσμος (απίστευτο να το λέει αυτό πρωθυπουργός χώρας!), και τέλος ότι εστράφη κατά δηλώσεων που είχε κάνει ο Τραμπ εναντίον του Κοσσόβου, των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

antinews.gr



 ***Donald Trump: It was a great mistake to bomb the Serbs who were our allies in both world wars

a777x437
Donald Trump with Larry King on the occasion of the anniversary of the bombing of Serbia criticized Bill Clinton and criminal attack on Serbs, the ally of America in both wars.
- The Clintons have made a mess in the Balkans and Kosovo. Look what we did to Serbia in an aerial bombardment from a safe height. Those same Serbs rescued American pilots in World War II.
It is a mistake that we bombed a nation that has been our ally in two world wars. Clintons believe that was a success, and I find it shameful.
I extend an apology to all the Serbs for the error of American policy, primarily Clinton's. We need allies in fight against Islamic terrorism who have combat experience fighting this evil - and that in Europe are the Russians and the Serbs.
If I become the head of America the foreign policy will change the course that has until now often been wrong.




Διαβάστε σχετικά...

 
Τα αρπάζει αξιωματούχος της ΕΕ από τους Αλβανούς για να δημιουργηθεί θέμα «Τσάμικου»



 
Τσάμπα το γλύψιμο των Αλβανών στην Κλίντον











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου