Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ορκίστηκε η νέα αληθινά Αριστερή Κυβέρνηση: 22 με πολιτικό όρκο, 10 με θρησκευτικό


Επειδή όλα (μα όλα!) τα "οράματα" της Αριστεράς ξεφτιλίστηκαν από την πραγματικότητα και πλέον οτιδήποτε κι αν ρίξει στο τραπέζι ο Aριστερός ως "μέτρο", του ΄ρχεται σφαλιάρα σβουριχτή και μετά από τόσο ξύλο που έφαγαν από "αγορές" που θα χόρευαν, τρόικες που θα έδιωχναν, Μέρκελ που θα ΄κανε go back, ΝΑΤΟ που θα απεμπλεκόταν, Ισραήλ που θα αναγνώριζαν την Παλαιστίνη, ένα μόνο τους έμεινε τους καημενούληδες τους "Aριστερούς" να δείχνουν:

Ότι δεν είναι σαν το λαουτζίκο, που ορκίζεται σε Ευαγγέλια. 

Ο μόνος αντίπαλος τον οποίο μπορούν στοιχειωδώς να υποτιμούν, είναι...
η Εκκλησία
Από ΟΛΟΥΣ τους άλλους έφαγαν ανελέητο ξύλο, το οποίο ξεφτίλισε κάθε μόριο της αξιοπρέπειάς τους.
Το μόνο που μπορεί να πει σήμερα, ο κάθε κατακαημένος δαρμένος και βιασμένος παρά φύσιν αριστερός, αν του πεις "απόδειξέ μου ρε ότι είσαι Αριστερός", είναι να ψελλίσει κάτι εναντίον της Ορθοδοξίας. 
Τί να πει ο καρμίρης; ότι θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη, που ήταν η ομόφωνη απόφαση του 1ου συνεδρίου τους; Θα πέσει  φάπα απ΄τον εβραϊσμό, που θα φέρει σαράντα στροφές γύρω απ΄τον εαυτό του ο κατακαημένος συριζαίος. 
Να μιλήσει γιατί; Για την "αμερικανοκίνητη χούντα;" που έλεγαν μέχρι να γίνουν κυβέρνηση; Η ροχάλα του υπερατλαντικού μπουλντόγκ θα τους πνίξει. 
 Κι έτσι , έμειναν να πουλάνε αριστερισμό στα γίδια, με βερμπαλισμούς εναντίον του "παπαδαριού",. Μέχρι εκεί φτάνει η αριστεροσύνη των αξιολύπητων αριστερών. Μετά ...τζιζ. Πάνε και τα ΝΑΤΟ και οι Παλαιστίνες και οι αμερικανοκίνητες χούντες...
Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Την Κυριακή αναμένεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή, ενώ οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων θα γίνει τη Δευτέρα.
Συνολικά θρησκευτικό όρκο έδωσαν 10 μέλη της νέας κυβέρνησης και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό όρκο, ενώ παρόντες ήταν και εκείνοι που δεν άλλαξαν θέση χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν στην τελετή.
Πρώτος υπέγραψε ο κ. Σκουρλέτης, νέος υπουργός Εσωτερικών. 
Η προσέλευση στο Προεδρικό Μέγαρο άρχισε στις 12.30, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός έφτασαν πεζή.
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος και για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει αξιόπιστο δίκτυο και για να γίνει αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά» δήλωσε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
«Είναι δύσκολη η συγκυρία αλλά με τον ανασχηματισμό, με τους νέους ανθρώπους και με την προσπάθεια που θα κάνουμε παλιοί και νέοι θα το πετύχουμε» δήλωσε προσερχόμενος ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Δεν μπορεί να μην γίνει η ρύθμιση για το χρέος. Αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης έως τέλος του έτους» είπε.
«Αν μπουν σε κανονικό ρυθμό οι Νεοδημοκράτες τα βλέπω θετικά τα πράγματα στα τηλεοπτικά» πρόσθεσε.
Θα έρθουν καλύτερες ημέρες με αυτή την κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδεύομενος από τα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Έχω πει πολλές φορές ότι θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη» και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση πως «είναι σαν να είμαι εγώ» στο υπουργείο Εργασίας δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Γαβρόγλου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις του υπουργείου, αλλά και του προκατόχου του, με την Εκκλησία.
Ερωτηθείς εάν θα επιμείνει και ο ίδιος, όπως ο προκάτοχός του Νίκος Φίλης, σε κάποια πράγματα, όπως τα θρησκευτικά, που ήταν «κόκκινη» γραμμή για την Εκκλησία απάντησε: «νομίζω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τη συνέχεια και όχι τις ασυνέχειες.
«Δεν νομιζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις (σ.σ. με την Εκκλησία)», είπε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το ότι λέγεται, πως ο κ. Φίλης δεν παρέμεινε στη θέση του γιατί δεν ήταν καλές οι σχέσεις με την Εκκλησία, σχολίασε: «Θα πρέπει να ξέρετε περισσότερα από ό,τι ξέρω εγώ. Αυτά είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού...».
Ερωτηθείς εάν θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη της Εκκλησίας για κάθε απόφαση που παίρνει, όσον αφορά στα θρησκευτικά ζητήματα, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «σε αυτά πάντοτε πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία και πάντοτε υπήρχε διάλογος. Δεν διακόπηκε ποτέ». Κληθείς να σχολιάσει ότι υπήρχαν τεταμένες σχέσεις με τον κ. Φίλη, είπε ότι «ανάμεσα σε συνεργαζόμενους υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες». «Εσείς θα έχετε αγάπες;», ρωτήθηκε, για να απαντήσει: «Εγώ θα προσπαθήσω να έχω αγάπες και νομίζω πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει: ‘μακριά κι αγαπημένοι'».
«Να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, να πάμε μπροστά, να υπάρχει δουλειά, προκοπή και τιμιότητα» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και υπογράμμισε ως προτεραιότητα την ισονομία για όλους και την εφαρμογή των νόμων.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ερωτηθείς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, για την συμπόρευσή του με τον κ. Πιτσιόρλα, είπε «οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, αλλά το πνεύμα της κυβέρνησης είναι «προχωράμε μπροστά»».
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σχετικά με το θέμα των αποκρατικοποίησεων, είπε ότι είχε πάντα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στο πλευρό του. «Η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια ένα πρόγραμμα και θα συνεχίσει να ακολουθεί μια πολιτική που έχει συλλογικά αποφασίσει. Αυτή την πολιτική προφανώς θα υλοποιήσω και θα υποστηρίξω κι εγώ», είπε. Για το εάν έχουν μείνει ανοικτά μέτωπα με την αποχώρηση του από το ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι «προφανώς υπάρχουν σε εξέλιξη θέματα μεγάλα τα οποία όμως πιστεύω θα προχωρήσουν κανονικά και θα υλοποιηθούν».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και τέως γγ καταπολέμησης της διαφθοράς ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «είναι θετικός ο απολογισμός από τη δουλειά που έχει γίνει στη γραμματεία καταπολέμησης της διαφθοράς, κάναμε μια πρωτοποριακή δομή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και γι' αυτόν τον λόγο βραβευτήκαμε κιόλας». Σημείωσε ότι φεύγει από ένα πολύ δύκολο πόστο και πάει σε ένα ίσως δυσκολότερο, συνεχίζοντας και διαδεχόμενος έναν πολύ επιτυχημένο υπουργό. «Θα συνεχίσουμε με την ίδια τακτική στην ίδια λογική, με σκοπό, όπως το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, την απόλυτη διαφάνεια και την κάθαρση στο σύνολο και του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής», τόνισε. Στο ερώτημα τι ομάδα είναι, είπε: «από σήμερα Εθνική Ελλάδος».
Μεταξύ των νέων προσώπων είναι ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου ως υπουργός Πολιτισμού.
Στο Εσωτερικών μετακινήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης. Υπουργός Οικονομίας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο Δικαιοσύνης ο Σταύρος Κοντονής, ενώ στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τοποθετήθηκε ο Νίκος Παππάς.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου