Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Εγώ πάντως το Εφάκι από τα Γιαννιτσά το πάω, γιατί... (+Βίντεο)


...Θα φέρει τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό και θα βοηθήσει ώστε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Μάθαμε χθες βράδυ ότι στον ανασχηματισμό της ακραίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συμμετάσχει η μικρότερη πλέον σε ηλικία ηφυπουργός Έφη Αχτσιόγλου, με καταγωγή από τα Γιαννιτσά. Διαβάζοντας ότι πρόκειται για μία αριστούχο στην ειδικότητά της και σε συνδιασμό με το νεαρό της ηλικίας της, από αφέλεια πίστεψα ότι θα φέρει νέα πνοή στη μουχλιασμένη εδώ και δεκαετίες πολιτική ζωή. Αναζητώντας άρθρα σχετικά με αυτήν,
διαπίστωσα ότι όσα ήταν διαχειρίσιμα από το κόμμα της άρχισαν να διαγράφονται, να μην είναι προσβάσιμα, ενώ και ο λογαριασμός της στο twitter σβήστηκε! Υπάρχουν μερικά βίντεο πάντως που επιβεβαιώνουν την συνήθη πάθηση της σύγχρονης πολιτικής μας σκηνής: Γεροντικά μυαλά σε νεανικά κορμιά...

efh11















Υπουργός , μόλις 31 έτους , το νεώτερο μέλος του νέου κυβερνητικού σχήματος (είναι τρία χρόνια μικρότερη από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ.Τζανακόπουλο), η Εφη Αχτσιόγλου είχε ρόλο κλειδί στην ομάδα διαπραγμάτευσης του υπουργείου εργασίας για το κομμάτι των αλλαγών στα εργασιακά .

Από τη θέση της διευθύντριας του γραφείου του τέως υπουργού εργασίας , έδινε πάντα «γραμμή» στις έντονες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και αποτελούσε στην ουσία το alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου. Τόσο ο υπουργός όσο και ο Αλέξης Τσίπρας  την εμπιστεύονταν απόλυτα . Ανάμεσα στα πολλά προσόντα της είναι οι γνώσεις , η μεθοδικότητα και η στρατηγική που αναπτύσσει για να φέρει εις πέρας τις απαιτητικές διαπραγματεύσεις στις αίθουσες του Χίλτον.

Ευειδής, ευγενής , σοβαρή και λιγομίλητη, η 31χρονη διδάκτορας εργατικού δικαίου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν ευοδώθηκε αλλά η κ. Αχτσιόγλου  με το χρίσμα της πολιτεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεισέφερε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.
«Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook.


Το Krasoblog, παρ' όλα αυτά, θεωρεί ότι η κυρία Αχτσιόγλου θα αποδείξει ότι δεν βρέθηκε τυχαία σε αυτήν τη θέση και την κέρδισε με το σπαθί της. Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση ορισμένες μικρότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες...







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου