Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Τί με λες; ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκοτώθηκε από το «τανκς» στο Πολυτεχνείο; +Βίντεο


Κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες ξεκινά το θέατρο Σκιών (ή του παραλόγου) για την Επέτειο της «Εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Όλοι οι κρατικοδίαιτοι σπεύδουν να γυαλίσουν τα ανύπαρκτα παράσημά τους στους αγώνες κατά του καθεστώτος των Συνταγματαρχών και να αποτίσουν φόρο τιμής στους "νεκρούς του Πολυτεχνείου που έλιωσαν κάτω από τις ερπύστριες του τανκς". Ωστόσο, στο γνωστό βίντεο με το τεθωρακισμένο όχημα μάχης που υποχρεωτικά προβάλλεται στα σχολεία,...

στο πρώτο μέρος βλέπουμε μοντάζ με φωτογραφίες από αυτούς που είναι μέσα και πάνω στην πύλη του Πολυτεχνείου (πράκτορες ΗΠΑ, Μοσάντ, παρακρατικούς και φοιτητές)  που έχουν απέναντι ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα (ή και άρμα) μάχης και στο δεύτερο το άρμα μάχης να ρίχνει την πύλη χωρίς κανέναν να βρίσκεται επάνω της.






Τί συνέβη μεταξύ του μοντάζ; Δείτε το βίντεο με συνέντευξη του Αξιωματικού του άρματος (υπίλαρχος Μιχάλης Γουνελάς - Την πήρε το 1984 η ΕΡΤ, η οποία όμως δεν μετέδωσε).

Διαβάστε περισσότερα: Οι νεκροί του Πολυτεχνείου - Ένας πολύτιμος μύθος... | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/245#ixzz4QBrTN4wI
) που ανέβασε μεταξύ άλλων και ο φίλος από τα παλιά, Knosso...





Δείτε ακόμη:


Ευρέθη η Ηλένια του Πολυτεχνείου! ~ Φωτό + βίντεο


Γιατί αρνούμαι να εορτάσω την ημέρα του Πολυτεχνείου


Ποιοι μετείχαν στο Πολυτεχνείο και ποιοι το αντάλλαξαν με αξιώματα στο ΠΑΣΟΚ







*Υπάρχει κι αυτή η ενδιαφέρουσα έρευνα, στην οποία αν κι αναφέρονται οι πραγματικά νεκροί, θα μπορούσανε αυτοί να ήτανε θύματα των ξένων πρακτόρων που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες. Η μόνη καταδίκη, ήταν του Ντερτιλή η οποία βασίστηκε (ψάξτε το) σε όχι και τόσο σοβαρές καταγγελίες. Εμείς επειδή δεν ζήσαμε από κοντά αυτά τα γεγονότα, οφείλουμε να κρατάμε αποστάσεις από κάθε ακραίο, αλλά... Μανούλες οι αριστεροί στην προπαγάνδα, το βλέπουμε κάθε ημέρα μπροστά μας, οπότε δεν πιστεύουμε τιποτα.


Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας είναι ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε με τον φακό του την στιγμή όπου το «τανκ» εφορμά για να γκρεμίσει την πύλη του Πολυτεχνείου.
Τη λεζάντα αυτής της ιστορικής φωτογραφίας τη γράφει ο ίδιος μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ήταν περίπου τρεις παρά πέντε τα ξημερώματα όταν είδα το κανόνι του τανκ που βρισκόταν έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου να στρέφεται προς την άλλη μεριά. Προφανώς το έκαναν για να μην χτυπήσει στα κάγκελα. Έπειτα το τανκ έκανε όπισθεν. Ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου Ακροπόλ, το οποίο είναι ακριβώς απέναντι, και με όση δύναμη είχε πήγε και έπεσε πάνω στην κεντρική πύλη. Οι κολώνες της πύλης δεξιά και αριστερά ήταν γεμάτες φοιτητές. Τα παιδιά έπεφταν σαν τα πορτοκάλια μιας πορτοκαλιάς που τινάζεις με όλη σου τη δύναμη».


**Και λίγο γέλιο με τις παπαριές που γύρισε σε ταινία ο σύμβιος της "Μελίνας", Ζυλ Ντασσέν και που φυσικά προβλήθηκε στην ΕΡΤ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου