Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Μέχρι και οι Ελβετοί θα μας εποφθαλμιούσαν εάν είχαμε μεταξύ μας σύνορα...


Έτσι είναι Ελληνάρες μου. Πιστέψατε τους ακροαριστερούς ότι θα σας γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ και τους ψηφίσατε. Δυστυχώς για όλους μας, υπάρχουνε και μερικές "παράπλευρες απώλειες". Σειρά έχει η Βουλγαρία να υποθέσω;

Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία, συστήνει η Έκθεση της Κομισιόν,  επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους τραγικούς χειρισμούς που έχουν γίνει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Δεν περιλαμβάνει μάλιστα καμιά αναφορά στις γνωστές αλυτρωτικές και ανθελληνικές θέσεις.

Για  τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα η Έκθεση σημειώνει: «Οι σχέσεις με την Ελλάδα παραμένουν συνολικά θετικές, με συχνές υψηλού επίπεδου επισκέψεις. Η συνεργασία σε θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης έχει ενισχυθεί, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρησιακού επιπέδου για να δοθεί απάντηση στη μεταναστευτική κρίση, με τριμερείς συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας. Με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, οι δύο χώρες συζήτησαν τη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των «εκκρεμών διμερών ζητημάτων».

Έτσι, για πρώτη φορά καταγράφεται σε κοινοτικό κείμενο η ύπαρξη διαδικασίας για αντιμετώπιση «εκκρεμών διμερών ζητημάτων», όπου, μαζί με τα υπαρκτά ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και της προστασίας της αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η Αλβανία βάζει ακόμη στο τραπέζι ζητήματα όπως η άρση του εμπολέμου, το Τσάμικο και η διδασκαλία της αλβανικής για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, τους οποίους ουσιαστικά επιχειρεί να αναβαθμίσει σε μειονότητα (βασιζόμενη κυρίως σε όσους έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα).

Αρνητικές εντυπώσεις, δε, προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε Ελληνική Εθνική Μειονότητα, ενώ, στον αντίποδα, υπάρχουν εκτενείς αναφορές για θέματα δικαιωμάτων των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία.






Ο σημερινός ΥΠΕΞ (Ελλάδος;) Νίκος Κοτζιάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου