Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πεντακαθαρίδης ~ Τι δήλωσε
Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του Στρος Καν

Ο αμερικανός Δικαστής Μάικλ Ομπους αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, μετά από αίτηση του εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλυψε ψεύδη στις κατηγορίες της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη.

Η απόφαση του δικαστή θέτει τέρμα σε ένα απίστευτο τρίμηνο...
 δικαστικό σίριαλ που κόστισε στον Ντομινίκ Στος Καν τη θέση του, ως Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις πιθανότητές του να θέσει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία

Νωρίτερα, την Τρίτη ο δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας στην υπόθεση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν, ανοίγοντας το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι δικηγόροι της καμαριέρας είχαν ζητήσει τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα, μετά το αίτημα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, επικαλούμενος έλλειψη αξιοπιστίας της καμαριέρας.
Ο δικαστής Μάικλ Ομπους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα, ανοίγοντας έτσι και επισήμως το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Γάλλου πολιτικού.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν ήταν παρών στο δικαστήριο που θα εξέταζε την υπόθεση.

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές για το αίτημα της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.


Δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν
Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν προέβη στην ακόλουθη δήλωση, αφότου ο δικαστής απέρριψε σήμερα τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση:

«Αυτοί οι τελευταίοι δυόμισι μήνες ήταν ένας εφιάλτης για μένα και την οικογένειά μου.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν πιστέψει στην αθωότητά μου, και τις χιλιάδες των ανθρώπων που μας εξέφρασαν την υποστήριξή τους προσωπικά και γραπτώς. Είμαι βαθιά ευγνώμων στη σύζυγο και την οικογένειά μου που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία μαζί μου. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στον δικαστή Όμπους και τους συνεργάτες του, και ιδιαίτερα σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το δικαστήριο που έκανε μια τέτοια προσπάθεια να προστατεύσει τη σύζυγό μου και εμένα κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ. Τέλος, είμαστε προφανώς ικανοποιημένοι που ο περιφερειακός Εισαγγελέας συμφώνησε με τους δικηγόρους μου ότι αυτή η υπόθεση έπρεπε να απορριφθεί. Εκτιμούμε τον επαγγελματισμό του και εκείνο των ανθρώπων που εμπλέκονται στην εν λόγω απόφαση. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο για το θέμα αυτό και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να επανέλθουμε σε μια πιο φυσιολογική ζωή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου