Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μεγάλοι Έλληνες ~ Αλέξανδρος ο Μακεδών (Βίντεο)


Με την πολύτιμη συνεργασία του σκηνοθέτη κ. Σμαραγδή, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί ένα διαχρονικό ταξίδι στην Αρχαία Πέλλα, στην σχολή του Αριστοτέλη, στην Βεργίνα ,στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο Μαντείο του Άμμωνα, στην όαση της Σίβα και προσπαθεί να φωτίσει το μυστήριο που περιβάλλει τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλέξανδρου.


Ο Αριστοτέλης τον δίδαξε επί τρία χρόνια κι από τότε ο νεαρός κοιμόταν με την Ιλιάδα προσκέφαλο. Στα είκοσί του χρόνια ανέβηκε στο θρόνο της Μακεδονίας και ξεκίνησε την εκστρατεία του κατά των Περσών που θα τον έφερνε στα βάθη της Ασίας...
 Πέθανε στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ., ετών 33, από πυρετό που δεν έλεγε να υποχωρήσει, πιθανόν από ελονοσία.

"Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας ήρωας που έζησε πριν από 23 αιώνες και λαοί τον διεκδικούν έως σήμερα ως δικό τους. Πρόκειται για ένα σύμβολο τεραστίων διαστάσεων που τον διέπει η ευγενική, τρυφερή φυσιογνωμία του ελληνικού πνεύματος που τη ζηλεύουν μέχρι σήμερα. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο μεγάλος πυλώνας του ελληνικού αισθήματος και της βάσης του Ελληνικού πολιτισμού", δήλωσε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος παρουσιάζει το βίντεο.

Ακόμη:
Η μάχη της Ισσού & ο Μ. Αλέξανδρος
Η μάχη στα Γαυγάμηλα & ο Μ. Αλέξανδρος
H μάχη στον Υδάσπη ~ Επικές μάχες
Τι απέγινε ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου;
Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου ~ 3D Εικονική αναπαράσταση
Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 1ο μέρος)
Μέγας Αλέξανδρος ~ History Channel (Βίντεο 2ο μέρος)
Παιδική ταινία ~ Μέγας Αλέξανδρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου