Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ηθελε να παραιτηθεί από το δημόσιο & δεν τον άφηναν +vid



Η γραφειοκρατία βασιλεύει στο ελληνικό δημόσιο και οι ιστορίες τρέλας που προκύπτον από αυτό δεν έχουν προηγούμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΝΕΤ με έναν καθηγητή που ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν.


Ο 36χρονος Αλέξης Χριστοδούλου είναι καθηγητής πληροφορικής, πλήρους απασχόλησης και δίδασκε στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και σε άλλα σχολεία της Μεσσηνίας τα τελευταία 9 χρόνια. Τον Αύγουστου το 2012 υπέβαλλε την παραίτησή του καθώς αποφάσισε να ανοίξει τη δική του καινοτόμα επιχείρηση, την locish.com,  με μια πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να αγοράζουν πληροφορίες από τους κατοίκους της πόλης την οποία πρόκειται να επισκεφθούν. H παραίτηση ωστόσο του κυρίου Χριστοδούλου δεν έγινε δεκτή με την αιτιολογία οτι την υπέβαλλε εκπρόθεσμα.

Ο άνθρωπος όμως ήθελε να φύγει από το Δημόσιο για να ασχοληθεί με την επιχείρησή του. Ετσι σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο για να προκαλέσει την απόλυση του. Κανονικά μέσα σε 21 μέρες έπρεπε να απολυθεί, όμως ούτε αυτό έγινε. Στο μεταξύ πληρωνόταν κανονικά, ωστόσο ο 36χρονος καθηγητής τα χρήματα τα φύλαγε για να τα επιστρέψει οταν του ζητηθούν, αφού ξεμπλέξει με το τέρας της γραφειοκρατίας. Τόσο έντιμος! Τον Μάρτιο του 2013 έγινε δεκτή η παραίτησή του αλλά ένα μήνα μετά του είπαν πως ανακαλείται η παραίτησή του προκειμένου να τον...απολύσουν!

Κάποιος δηλαδή σκέφτηκε να τον βάλει στη λίστα με τις επικείμενες απολύσεις του Δημοσίου για να μη χάσει τη θέση του κάποιος άλλος υπάλληλος, παρά το γεγονός πως ο κύριος Χριστοδούλου ήθελε να παραιτηθεί απο τον Αυγουστο το 2012.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου