Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ρε μαλάκες ~ Τι σκατά περιμένετε; No2

 
Έπιασαν «στα πράσα» ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟ συνδικαλιστή υπάλληλο του ΙΚΑ, να παίρνει φακελάκι από συνταξιούχους, για να τους βοηθήσει σε προβλήματα που δημιουργούσε ο ίδιος!!!

Στην φάκα πιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από αστυνομικούς υπάλληλος του ΙΚΑ Ρεθύμνου και συνδικαλιστής ο οποίος έπαιρνε χρήματα από συνταξιούχους για να προσφέρει «διευκολύνσεις» σε προβλήματα που είχαν προκύψει με τις συντάξεις τους.


Όπως αναφέρει το cretalive, πρόκειται για έναν 55χρονο με πλούσια συνδικαλιστική δράση ο οποίος απασχολούνταν στο Κέντρο Πληρωμών Συντάξεων, έχει προϋπηρεσία 28 ετών και είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΙΚΑ Δυτικής Κρήτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνδικαλιστής έπειθε συνταξιούχους να του δίνουν ένα ποσό από 100 έως και 300 ευρώ για να αναλαμβάνει την προώθηση καταβολής του ΕΚΑΣ προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, τις οποίες ο ίδιος προκαλούσε σκοπίμως.

Μάλιστα είχε βρει και τον τρόπο με τον οποίο θα τον πλήρωναν άμεσα όσοι ενέδιδαν, λέγοντάς τους να ζητήσουν από τον ταμία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ να εισπράξουν το ΕΚΑΣ όχι εξ ολοκλήρου σε επιταγή, όπως είναι οι οδηγίες της Διοίκησης, αλλά κάποιο ποσό σε μετρητά και τα υπόλοιπα με επιταγή. Έτσι, μόλις έπαιρναν οι συνταξιούχοι τα χρήματα, πήγαιναν στο γραφείο του και του άφηναν... δωράκι.

Αυτή ήταν και η αιτία που οδήγησε στο να αποκαλυφθεί η δράση του, καθώς, όταν δύο συνταξιούχοι ζήτησαν το ίδιο πράγμα από τον ταμία, εκείνος εκτίμησε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει, ενημέρωσε τη διευθύντρια του Υποκαταστήματος η οποία έστησε παγίδα στον υπάλληλο.

Ειπε στους συνταξιούχους πως εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων έπρεπε να περάσουν σήμερα να εισπράξουν τα χρήματά τους και αφού είχε ενημερώσει την αστυνομία, φωτοτύπησε τα χαρτονομίσματα έτσι ώστε όταν οι συνταξιούχοι πήγαν στο γραφείο του υπαλλήλου για να αφήσουν το φακελάκι επενέβη η αστυνομία και τον συνέλαβε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Δυτικής Κρήτης Νίκος Καλατζάκης δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες, είμαστε απέναντι σε τέτοιες λογικές».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κλασσικα ,συνδικαλιστης και σιγουρα σε ποστο καλό το ξερουμε το εργο.....

Δημοσίευση σχολίου