Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΦΩΤΟ: Ζώα βανδάλισαν τον Λευκό Πύργο & το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Εικόνες ντροπής για τον πολιτισμό μας φανέρωσε το πρώτο φως της ημέρας στα σημεία όπου πανηγύρισαν τα 100 χρόνια ιστορίας της ομάδας τους οι οπαδοί του Άρη χθες το βράδυ. Χιλιάδες οπαδοί συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο  του Άρη στο Αλεξάνδρειο Μέλανθρο και  εν συνεχεία στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών...
γιόρτασε τα 100 χρόνια τηρώντας στάση που αρμόζει στην ιστορία της ομάδας τους. Μεμονωμένοι ανεγκέφαλοι οπαδοί, ωστόσο, φρόντισαν με τις πράξεις τους να αμαυρώσουν τις επετειακές εκδηλώσεις. Ένας από αυτούς έγραψε με σπρέι σύνθημα στον Λευκό Πύργο. Κάποιοι άλλοι έγραψαν με σπρέι στη βάση και τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δείτε στις φωτογραφίες τις πράξεις βανδαλισμού:
thestival.gr

Για αντικοινωνικές, ασύδοτες και απολίτιστες συμπεριφορές έκανε σήμερα λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τα γκράφιτι των οπαδών του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης πάνω στον Λευκό Πύργο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου και συγκεκριμένα στο Βασιλικό Θέατρο, τη ΧΑΝ, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και "όλη την Τσιμισκή".

Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση για την κρουαζιέρα, ο κ.Μπουτάρης υπενθύμισε ότι χτες η ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και είπε χαρακτηριστικά:

"Τόσο απολίτιστοι είμαστε που διαλύουμε την πόλη; Είχαμε που είχαμε τους διάφορους αναρχικούς, αλλά τώρα και εσείς; Τι γιορτάζετε τελικά; Δηλαδή αν έχουμε πτώση [σε χαμηλότερη κατηγορία] θα γκρεμίσουμε τον Λευκό Πύργο;

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί [οι φορείς της πόλης]. Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε να έχουμε 1000 χωροφύλακες πίσω από κάθε τρελαμένο που θέλει να κάνει ό, τι θέλει στην πόλη. Εδώ δεν έχουμε ούτε έναν χωροφύλακα".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "τού πέρασε από το μυαλό" να προωθήσει καταστατική απόφαση, βάσει της οποίας οι καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να καθαρίζουν τα γκράφιτι από τα καταστήματά τους.

“Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τουριστική συνείδηση, ξεκινώντας από το επίπεδο της αρχής, είτε αυτό λέγεται δήμαρχος είτε επιμελητήριο, και φτάνοντας μέχρι τους σερβιτόρους και τους ταξιτζήδες. Αυτό πρέπει να το παλέψουμε", κατέληξε._

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ απλά, οι Αρειανοί , σαν σύλλογος, ομάδα, να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό, 100-200 χιλιάδες ευρώ για να καθαριστεί το όποιο μνημείο λερώθηκε απο οπαδούς του. Το ποσό είναι για ένα μνημείο.
Αν δεν θέλουν ή δεν έχουν, να σταματήσει κάθε ενέργεια της ομάδας, να αποκλειστεί για 6 τουλάχιστον μήνες απο οποιαδήποτε διοργάνωση, να κοπεί κάθε χρηματοδότηση και να κατασχεθούν τα οικονομικά της ομάδας, μέχρι να πληρωθεί το ποσό.
Αν οι οπαδοί διμαρτυρηθούν, να πάνε μέσα για 6 μήνες μέχρι χρόνο χωρίς εξαγορά.
Αυτή η ποινή για κάθε βρωμιάρη που γράφει ότι θέλει, όπου θέλει. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η ασυδοσία.

Εδώ στη Σιγκαπούρη που ζω, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΦΑΟ με γκράφιτι. Δεν τολμάς να το κάνεις, διότι η ποινή είναι πολύ αυστηρή.
Βούρδουλας ( με τον νόμο ), απο 3 έως 10 βουρδουλιές ανάλογα την ρύπανση, 1 με 3 χρόνια φυλακή, με υποχρεωτική κοινωνική προσφορά ( καθαρισμός ακτών, κοινόχρηστων χώρων, και άλλων κοινών χώρων) και κουβαλάς και ταμπέλα υποχρεωτικά που γράφει τι έκανες,
Επίσης πρόστιμο απο 5-15 χιλιάδες ευρώ αναλόγως της ρύπανσης. Αν θες, γράψε...τολμάς ;;
Γι' αυτό η Σιγκαπούρη είναι ασφαλέστατη πόλη, πεντακάθαρη και τακτοποιημένη
Το 1994 ένας 18χρονος Αμερικανός έγραψε τα βαγόνια του μετρό με σπρέυ, μέχρι και ο Κλίντον παρενέβη αλλά το βούρδουλα και την φυλακή δεν την γλύτωσε.
Η σχετική ιστορία εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Vandalism_Act_%28Singapore%29
Δυστυχώς μόνο έτσι γίνεται δουλειά..

Δημοσίευση σχολίου