Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Θα γίνει και ταινία το Game of Thrones;


Όσο οι φαν περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του 4ου κύκλου επεισοδίων του «Game of Thrones», οι δηλώσεις του συγγραφέα Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ο οποίος επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό το μυθιστορηματικό φινάλε του έπους φαντασίας που έχει συνεπάρει εκατομμύρια αναγνώστες και τηλεθεατές στον πλανήτη, μας βάζουν σε υποψίες.


Ναι, η συνεχιζόμενη ιστορία στα καινούργια βιβλία που έπονται ίσως να μη χωράει στην οθόνη της τηλεόρασης και μπορεί να χρειαστεί ένα άνοιγμα στον κινηματογράφο, προκειμένου να επιταχύνουμε λίγο τις εξελίξεις της πλοκής.

«Θα συνεχίσουμε τη σειρά για επτά χρόνια; Για οκτώ; Για δέκα ίσως; Τα βιβλία επεκτείνονται όλο και περισσότερο. Μπορεί να χρειάζεται μια μεγάλου μήκους ταινία για να κόψουμε λίγο δρόμο μέχρι το φινάλε. Με μπάτζετ μεγάλης παραγωγής, ας πούμε εκατό εκατομμύρια δολάρια για ένα δίωρο φιλμ. Βλέπετε αυτοί οι δράκοι όλο και μεγαλώνουν...» είπε ο Μάρτιν στον Hollywood Reporter, προτείνοντας παράλληλα τη δημιουργία ταινίας και για τα τρία βιβλία της σειράς που προηγούνται των γεγονότων του «Game of Thrones» εν είδει πρίκουελ.

Όποια και να είναι τα επιχειρήματα γύρω από τη στροφή της υπερεπιτυχημένης σειράς στο σινεμά, η αλήθεια είναι ότι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο οι συντελεστές βλέπουν με καλό μάτι ένα «Game of Thrones: The Movie» είναι χωρίς αμφιβολία η προοπτική μιας τεράστιας εμπορικής επιτυχίας, κρίνοντας από την παγκόσμια απήχηση του τηλεοπτικού φαινομένου και τη λατρεία του κοινού στα πρόσωπα των ηρώων. Και βάζουμε στοίχημα ότι όσες σεζόν κι αν ακολουθήσουν στο HBO, κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί μια κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους επάνω στη σειρά. Προς το παρόν ετοιμαζόμαστε για τα νέα επεισόδια και δεν ανησυχούμε για το μέλλον. Αλλωστε το ίδιο το «Game of Thrones» μας δίδαξε ότι η ανατροπή παραμονεύει σε κάθε γωνία και οι μεγαλύτεροι φόβοι μας μπορεί να εξατμιστούν μπροστά σε κάτι ... χειρότερο.

e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου