Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η σκληρότερη τρόϊκα που πέρασε από τη χώρα, ήταν...


...η τρόϊκα των συνδικαληστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΝ), Ροβέρτος Σπυρόπουλος (ΠΑΣΚ), Γιάννης Μανώλης (ΔΑΚΕ).

Διαπραγματεύτηκαν αφιονισμένα με τη κυβέρνηση Καραμανλή όταν πωλήθηκε ο ΟΤΕ, εξασφάλισαν τους παλιούς μόνιμους εργαζόμενους δια βίου (εργασιακά, εθελούσιες, αμοιβές, ΤΑΠ-ΟΤΕ κλπ) και έριξαν στο Καιάδα τους νέους συναδέλφους τους,...
τους έκτακτους, του συμβασιούχους.

Το σημαντικότερο επίτευγμα τους είναι ότι οι παλαιοί εργαζόμενοι, κομματικοί αφισοκολλητές, οι πλέον άχρηστοι και ξένοι προς τις νέες τεχνολογίες, συνεχίζουν να αμείβονται ηγεμονικά, δουλεύουν ελάχιστα, για να κάνουν τη χάρη να αποχωρήσουν πρέπει να φύγουν με καλοπληρωμένη εθελούσια έξοδο, ενώ θα συνταξιοδοτηθούν από το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο αρπάζει κι εξακόσια μύρια κάθε χρόνο από το προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα οι νέοι προσλαμβάνονται με εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες ιδιωτικού τομέα, δεν έχουν μονιμότητα, υπάγονται στο ΙΚΑ και ... στέκονται όρθιοι 10 ώρες στα Oteshops η Cosmoteshops.

Οι δύο από τους "άθλιους" ξανασυναντήθηκαν. Ο Στρατούλης τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός (τρομάρα μας) υπεύθυνος των ασφαλιστικών ταμείων. Εκεί ξαναβρήκε το Σπυρόπουλο, που από τη κυβέρνηση ΓΑΠ και εντεύθεν είναι διοικητής του ΙΚΑ.

Πήραν κι ένα άλλο δικό τους παιδί μαζί. Το Γιάννη το Θεωνά, παλαιό συνδικαληστή του ΚΚΕ στον Οργανισμό, που αποχώρησε (τότε, με το Μήτσο το Κωστόπουλο), βρέθηκε στο σύριζα κι επρεπε κάπου να αποκατασταθεί. Υποδιοικητής του ΙΚΑ κι αυτός.

Το επόμενο βήμα για να κλείσει ο κύκλος θα είναι να προστεθεί στη παρέα και ο Μανώλης. Είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ, πήγε στους καμένους, αλλά την έκανε κι από εκεί. Αυτή η "γκάφα" όμως ίσως του στοιχίσει το σμίξιμο.

Νέα διακυβέρνηση. Δραματικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Νέα ήθη.


George Billinis


ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΠΑΜΕ;







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου